Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Φοβούνται αποκλεισμό της Βουλής και των βουλευτών

Εισβολή στη Βουλή αλλά και προσπάθεια συγκεκριμένων ομάδων, ώστε να μην φτάσουν οι βουλευτές αύριο -και πολύ περισσότερο όταν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο- στη Βουλή, φοβάται η κυβέρνηση.

Παράλληλα η αυριανή 24ωρη ..........

απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αποτελεί την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση, καθώς προετοιμάζεται 48ωρη πανελλαδική απεργία για τις 28 και 29 Ιουνίου.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έφτασαν πληροφορίες ότι ομάδες «Αγανακτισμένων» που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, θα οργανώσουν συγκεντρώσεις σε σημεία, όπως ο Ευαγγελισμός και το Παναθηναϊκό Στάδιο, ώστε να αποτραπεί η προσέγγιση βουλευτών στη Βουλή την Τετάρτη, το απόγευμα της οποίας συνεδριάζει η Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων για την «Α΄ ανάγνωση» του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Η ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr διαμορφώνει ειδικό σχέδιο ώστε να παραμείνει ανοιχτή η Βουλή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, οι εξελίξεις για τη Δημοκρατία θα είναι πιθανόν ανεξέλεγκτες.

Ήδη τα αστυνομικά μέτρα γύρω από τη Βουλή είναι πρωτοφανή, με στόχο και τη διευκόλυνση εισόδου και εξόδου των βουλευτών, αλλά και τον αποκλεισμό της πρόσβασης των συγκεντρωμένων σε μεγάλη απόσταση από το Κοινοβούλιο.

Σήμερα, μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, ο οποίος αντικαθιστά τον Πρόεδρο του Σώματος Φίλιππο Πετσάλνικο που νοσηλεύεται με πνευμονία στη Σωτηρία, να έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να οριστικοποιηθούν τα αστυνομικά μέτρα που θα ληφθούν για αύριο.

Η 24ωρη και οι συγκεντρώσεις

Αύριο, ημέρα 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούνται δυο συγκεντρώσεις και πορείες, αν και πολύς κόσμος προγραμματίζει να συγκεντρωθεί εξ αρχής στο Σύνταγμα. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως και θα ακολουθήσει πορεία με κατάληξη το Σύνταγμα. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Προς νέα -48ωρη- απεργία

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίαση των Εκτελεστικών τους Επιτροπών την περασμένη Παρασκευή αποδέχθηκαν κατ’ αρχήν πρόταση της παράταξης του ΚΚΕ για πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας από τη μέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο στην ολομέλεια της Βουλής, εκτός απροόπτου δηλαδή στις 28 και 29 Ιουνίου.

Αν η απόφαση οριστικοποιηθεί θα είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες που ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 48ωρη απεργία. Έως τώρα 48ωρες πραγματοποιούσαν κυρίως Ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και που πάντα όμως την δεύτερη ημέρα είχαν τεράστιο πρόβλημα συμμετοχής. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι η πανελλαδική απεργία των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι πρωτίστως πολιτική απεργία, έστω και αν για πολλούς στην Ελλάδα έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και… επετειακά, ώστε να αποκρύπτει το πρόβλημα υποεκπροσώπησης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Κινητοποιήσεις και στις 21 Ιουνίου

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν αποφασίσει στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης που διοργανώνουν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, να πραγματοποιηθεί 24 απεργία στις ΔΕΚΟ και τρίωρη στάση εργασίας στον δημόσιο και πιθανόν στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να κληθούν οι εργαζόμενοι αντί για Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στις πλατείες των γειτονιών της Αθήνας.

Real.gr

3 σχόλια:

  1. καλα κανουν και φοβουνται,ετσι πρεπει!!! μακαρι να μπορουσα να παω κι εγω στην αθηνα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.