Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Από τις 14 έως τις 21 Ιουλίου το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Στο σεμινάριο και τα εργαστήρια για επαγγελματίες του χορού, προχωρημένους σπουδαστές αλλά και χορογράφους, ερμηνευτές, ηθοποιούς, δίνει ιδιαίτερο βάρος το φετινό 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 21 Ιουλίου 2011. Ιδιαίτερη πρόταση αποτελεί ένα εργαστήριο συλλογικής χορογραφικής δημιουργίας που καταλήγει σε μία παράσταση.

Η προπώληση εισιτηρίων για τις .......

παραστάσεις στις 30 Ιουνίου, ενώ την ίδια ημέρα λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια-σεμινάρια.

H Λάουρα Αρις Αλβαρεζ, η ξεχωριστή ερμηνεύτρια της ομάδας χορού Ultima Vez/Wim Vandekeybus, θα διδάξει φέτος στο Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τίτλο «Πηγές ενέργειας» (13.7–21.7).

Η Λάουρα Αρις Αλβαρεζ, που έχει διδάξει και σε μερικά από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ και σχολές χορού, θα επικεντρωθεί στον τρόπο συνεχούς ανατροφοδότησης της ενέργειας ενός ερμηνευτή, ώστε με ασφάλεια να ωθεί το σώμα του στα κινητικά του όρια και παράλληλα στη χρήση θεατρικών στοιχείων για τη νοηματοδότηση της κίνησης.

Η ακαδημαϊκός, δραματουργός και θεωρητικός του χορού Μαάικε Μπλέκερ, καθηγήτρια και πρόεδρος Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, θα διευθύνει ένα τριήμερο εργαστήριο με θέμα «Ο χορός ως τρόπος σκέψης» (15.7–17.7) όπου, με βάση παραδείγματα από τη σύγχρονη χορευτική σκηνή και συναφή θεωρητικά κείμενα, θα εξετασθούν η χορογραφία, η δραματουργία αλλά και η εκπαίδευση στο χορό ως μέθοδοι που επηρεάζουν ή και διαμορφώνουν τρόπους σκέψης. Θα μελετηθούν διαφορές και ομοιότητες στη σκέψη ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών και το ρόλο που αυτές διαδραματίζουν στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Και τέλος πέντε ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού στήνουν το δικό τους ξεχωριστό Εργαστήρι Χορογραφίας με τίτλο «7 πρόβες + 1 παράσταση με τις Ομάδες Σύγχρονου Χορού Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φοra etc» (13.7–21.07) όπου με στόχο μία συλλογική παράσταση η κάθε ομάδα, μαζί με όσους ενδιαφερθούν και επιλεγούν να συμμετέχουν σε αυτήν, θα έχουν στη διάθεσή τους 7 πρόβες για να παρουσιάσουν την παράστασή τους στο Κλειστό Στάδιο της Καλαμάτας, στις 21 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Προπώληση εισιτηρίων: 10:00-13:00 και 18:30-21:00 καθημερινά (εκτός Κυριακής και απογεύματος Σαββάτου) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.

Πληροφορίες για εισιτήρια και αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (VISA & MASTERCARD) Τηλ. 27210 93004 & 93047 - Φαξ: 27210 93061 τις παραπάνω ημέρες και ώρες.

Τιμές εισιτηρίων:

• 20 ευρώ & 12 ευρώ (μειωμένο / φοιτητικό και β΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας στο Κάστρο) για όλες τις παραστάσεις στο Αμφιθέατρο του Κάστρου.

• 15 ευρώ & 12 ευρώ (μειωμένο / φοιτητικό) για όλες τις παραστάσεις στο Γυμναστήριο Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας.

• Ειδική τιμή: 10 ευρώ για όλες τις παραστάσεις, για τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο και τα Εργαστήρια.

Για την έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και για την είσοδο με αυτά στο θέατρο, απαιτείται η επίδειξη των αντίστοιχων αποδεικτικών (Φοιτητική κάρτα / Κάρτα πολιτισμού / Κάρτα ανεργίας / Κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων / Κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού): μειωμένο εισιτήριο 12 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.