Κριτική στην οικονομική πολιτική
Η κ. Bάσω Παπανδρέου αναφέρθηκε σε πιθανή αναδιάρθρωση
Κριτική από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την ασκούμενη οικονομική πολιτική δέχθηκε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομέα (ΚΤΕ).
Την ίδια στιγμή στην κυβέρνηση...........
αναζητούν τρόπο παρουσίασης των τριών επερχόμενων πρωτοβουλιών (Μεσοπρόθεσμο, Αποκρατικοποιήσεις, Αναπτυξιακό), με επικρατέστερη την πρόταση που ακούστηκε στην προχθεσινή σύσκεψη περί συγχώνευσής τους σε ενιαίο νομοσχέδιο. Για τον λόγο αυτόν θα γίνει και ευρύτερη συζήτηση σε άτυπο υπουργικό, όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου επιστρέψει από την Πολωνία.
Στον ΚΤΕ πάντως, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές σε σχετικές συνεδριάσεις, τη σφοδρότερη κριτική στον κ. Παπακωνσταντίνου άσκησε η κ. Βάσω Παπανδρέου. Η πρώην υπουργός είπε ότι η ασκούμενη πολιτική δεν αποδίδει, καθώς οδηγεί διαρκώς στη λήψη νέων μέτρων γι' αυτό και χρειάζεται διαφορετική στρατηγική. Εκτίμησε ότι είναι πιθανό η Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της το 2013, ενώ ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου. «Δεν έχετε συνολικό σχέδιο», είπε. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε ότι τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης και μαζί του συντάχθηκε ο κ. Κ. Γείτονας ο οποίος είπε ότι δεν είναι χρήσιμη μια τέτοια δημόσια συζήτηση.
Στα σχεδιαζόμενα μέτρα αναφέρθηκε και η κ. Σοφία Γιαννακά η οποία εξέφρασε δυσκολία να τα υποστηρίξει λόγω της κυβερνητικής ανακολουθίας να διαψεύδει τη λήψη μέτρων, αλλά τελικώς να προχωρεί στην υιοθέτηση νέων. Η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου τάχθηκε εναντίον του πακέτου των 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες δίχως να εξασφαλισθούν εγγυήσεις. Ο κ. Μ. Κατρίνης πρότεινε τη συγχώνευση ΚΕΔ και Τουριστικών Ακινήτων και ένταξή τους στη Γ. Γ. Δημόσιας Περιουσίας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν εκ νέου οριζόντια μέτρα, αλλά αντιθέτως θα προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ως προς την αναδιάρθρωση ο κ. Π. Κουκουλόπουλος είπε (ΝΕΤ) ότι «είναι τελευταία ή πρώτη ενέργεια μιας κυβέρνησης, ή ξεκινώντας τη θητεία της ή καθώς την τελειώνει και πάει σε εκλογές, ή πριν ή μετά από εκλογές γίνεται μία τέτοια ενέργεια». Η κ. Ελενα Παναρίτη δήλωσε (Φλας) ότι δεν πρέπει «να δαιμονοποιούμε» τη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης. Εν τω μεταξύ, το κλίμα σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αναφορικά με τα νέα μέτρα, επανεμφανίσθηκε χθες στη Βουλή.
Αφορμή, αυτή τη φορά, οι συζητήσεις που έγιναν στις αρμόδιες επιτροπές για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων ρυθμίζει τη λειτουργία των ΔΕΚΟ και τις εγγυήσεις προς τις τράπεζες. «Είμαστε σε περίοδο που περισσεύουν η εύκολη κριτική και οι ανέξοδες κορώνες. Λείπουν οι συγκεκριμένες προτάσεις και η συγκροτημένη στήριξη της εθνικής προσπάθειας», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στην επίθεση που είχαν στο μεταξύ εξαπολύσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της οικονομικής πολιτικής. Απευθυνόμενος στη Ν.Δ., ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «αρέσουν οι γενικότητες και οι καταγγελίες σε εκείνους οι οποίοι ευθύνονται για τη συσσώρευση χρεών» και κατηγόρησε τα στελέχη της Ν.Δ. και της Αριστεράς ότι με τις δηλώσεις τους περί νέων μέτρων «τρομοκρατούν τους πολίτες». Νωρίτερα, ο κ. Φ. Σαχινίδης έλεγε ότι «διακινούν πολιτικές και δημοσιογραφικές «παραισθησιογόνες» αντιλήψεις όσοι υποστηρίζουν ότι τα νούμερα «δεν βγαίνουν» και ότι υπάρχει άλλο μείγμα πολιτικής που οδηγεί στη «νιρβάνα»». Στον αντίποδα, ο κ. Θ. Καράογλου (Ν.Δ.) υποστήριξε ότι «οι Ελληνες πολίτες υποβάλλονται σε θυσίες χωρίς αντίκρισμα» και συμπλήρωσε πως η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική δημιουργεί διαρκώς μαύρες τρύπες και αδιέξοδα. «Δεν είμαστε εμείς που «τρομοκρατούμε» τους πολίτες», υπογράμμισε και ο κ. Μαργ. Τζήμας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.