Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Η 6η Γιορτή καρπουζιού στον Αγρίλη Φιλιατρών [ VIDEO ]

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το διήμερο λήξης της 6ης Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας στον Αγρίλη Φιλιατρών. Μια γιορτή όπου δημιουργήθηκε για την στήριξη του πιο πρωϊμου καρπουζιού της Περιοχής αλλα και για την διαφήμιση και εμπορία του προϊόντος στις ξένες αγορές.

Στις εκδηλώσεις του διημέρου λήξης της γιορτής συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδαμόπουλος, αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής, αλλά λιγοστοί καρπουζοπαραγωγοί!
Από την γιορτή απουσίαζαν οι πρώην ..........

βουλευτές του Νομού μας κ. Κουσελάς και κ. Γιαννακοπούλου ενώ δεν φάνηκε ουτε ο Βουλευής της ΝΔ Δημήτρης Σαμαπζιώτης.
Αξίζει να σημειώσουμε για πολλοστή φορά την αδιαφορία που επιδεικνύει ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος στην γιορτή Καρπουζιού μιας και δεν έχει πατήσει ΠΟΤΕ και ΣΕ ΚΑΜΙΑ γιορτή. Ουτε στην Έναρξη που γίνεται τον Μάϊο στο Βορρέειον, αλλα ούτε και στον Αγρίλη.
Ας μου επιτραπεί το σχόλιο" Ανάθεμα και αν ξέρει ο κ. Λαμπρόπουλος κατα πούθε πέφτει το Βορρέειον στα Φιλιατρά και ακόμα χειρότερα ο Αγρίλης...

Στα περίπτερα που είχαν στηθεί συμμετοχή είχαν ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, Σύλλογοι της περιοχής, ομάδες παραγωγών από τον Νηλέα, εταιρίες αγροτικών προϊόντων με το μεγάλο χορηγό την sygenta, καθώς και ιδιώτες με χειροποίητα είδη και αντικείμενα. Για 6η συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στα εκθεσιακά περίπτερα ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ», ενώ για πρώτη φορά, διορθώνοντας παράλειψη των προηγούμενων ετών, το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας, και η τοπική επιχείρηση Τσίπουρο Νταραίος!
Τα παιδιά έπαιξαν και το χάρηκαν στον χώρο του γηπέδου του Αγρίλη με το Βασίλη Φλώρο και κλόουν!

Μπορεί το καρπούζι να είναι ένα πολύ ποιοτικό πρόϊόν, η αλήθεια είναι ότι η γιορτή αν και έχει καθιερωθεί, εν τούτοις χρόνο με τον χρόνο φθίνει και οχι μόνο σε επισκέπτες.
Τις πταίει και φθίνει χρόνο με τον χρόνο η γιορτή καρπουζιού; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα το οποίο πρέπει να βάλουν κατω στην οργανωτική επιτροπή να το αναλύσουν διεξοδικά και να γιατρέψουν το πρόβλημα ή τα προβλήματα που θα εντοπίσουν.
Χθές την Παρασκευή το βράδυ μετ΄τις ομιλίες των επισήμων (Αντιπεριφερειάρχη μεσσηνίας, Δημάρχου Τριφυλίας, Προέδρου του Επιμελητηρίου στο Stage ανένηκε ο Αγγελος Κοροβίλας όπου η ομιλία του δημιούργησε αίσθηση στους παρευρισκόμενους στον χώρο του Αθλητικού κέντρου.

Μετά από τις ομιλίες ο Φιλιατρινός Γιάννης Καλογερόπουλος με τη Μαρία Ξυπολίτου, που διασκέδασε το κοινό με τα τραγούδια τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς τόνισε οτι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η περιφερειακη ενότητα Μεσσηνίας στηρίζουν πρωτοβουλίες τέτοιου είδους που έχουν στόχο τους έχουν την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής.
Είναι και ο λόγος που η περιφέρεια Πελοποννήσου συνδιαο5ργανώνει την γιοτή καρπουζιού Μεσσηνίας μια γιορτή που έχει καταστεί θεσμός».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Αλευρά στο δεύτερο Video μας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίτερα (πρίν τις ομιλίες των επισήμων) ρωτήσαμε τον Αντιπεριφερειάρχη μεσσηνίας σχετικά με την πρόσφατη κινητοποίηση των πολιτών που έχουν παραχωρήσει τις περιουσίες τους για την δημιουργία του Φιλιατρινού Φράγματος και που ακόμα δεν εχουν πάρει τα χρήματα τους από τις αποζημιώσεις.
Ο Κ. Αλευράς είπε οτι εχει έρθει σε επαφή με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτηξη και τροφίμων κ. Κανελλόπουλο και τον διαβεβαίωσε οτι τα χρήματα σε αυτούς που δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα με συμβόλαια κλπ θα δοθούν σε λίγες ημέρες ενω οι υπόλοιποι που έχουν κάποιο πρόβλημα θα κοιτάξουν να δοθεί γρήγορα λύση με δικαστήρια για την τακτοποίηση των οικοπέδων τους και να αποζημιωθούν και αυτοί.
Δείτε στο πρώτο Video σχετική αναφορά του συνεργάτη μας στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά.


Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είπε ότι ήταν και παραμένει δέσμευσή μας η στήριξη του μόχθου των αγροτών. Ο Δήμος Τριφυλίας στέκεται στο πλευρό των Αγροτών στηρίξει κάθε πρωτοβουλία τους στην ανάδειξη των προϊόντων τους, και αγωνίζεται μαζί τους έτσι ώστε να δικαιωθεί περισσότερο ο μόχθος τους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Αδαμόπουλος στην ομιλία του τόνισε οτι το επιμεληήριο και ο ίδιος προσωπικά σηρίζει την γιορτή αυτή που σαν στόχο έχει να αναδείξει την αγροτική παραγωγή της Τριφυλίας.

Ο πρόεδορς της Οργανωτικής επιτροπής Παναγιώτης Λεβεντογιαννης ζήτησε απο την Αντιπεριφερειάρχη μεσσηνίας κ. Αλευρά να μεταφέρει στον περιφερειάρχη Περλοποννήσου Πέτρο Τατούλη το αίτημα για την δημιουργία δημοπρατηρίου συσκευαστηρίου στα Φιλιατρά όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κεντρικός ομιλητής της χθεσινής ημέρας ήταν ο Αγρότης και καρπουζοπαραγωγός Άγγελος Κοροβίλας ο οποίος αναφέρθηκε στην καλλιέργεια του καρπουζιού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν για το προϊόν.
Αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα των αγροτών να υπάρξει μητρώο αγροτών, αναφέρθηκε στην ΕΑΣ, το ΦΠΑ, τις υποδομές που υπάρχουν.
Χωρίς υπερβολές η ομιλία του Αγγελου Κοροβίλα (την οποία μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη στο Video παρακάτω) δημιούργησε αίσθηση και ικανοποίηση στους αγρότες γιατί κάποιος μιλάει πλέον έξω απο τα δόντια χωρίς να χαϊδεύει αφτιά.

Η γιορτή συνεχίζεται σήμερα με την δεύτερη και τελευταία μέρα των εκδηλώσεων όπου θα υπάρχει επιτροπή γευσιγνωσίας και θα τιμηθούν οι σύλλογοι γυναικών που κάθε χρόνο ετοιμάζουν απίστευτα εδέσματα με βάση το καρπούζι.

Δείτε τα video που ετοίμασε ο συνεργάτης μας

8 σχόλια:

 1. Ευχαριστούμε θερμά τα ΦιλιατράNews και τον άξιο συνεργάτη τους, για την έγκαιρη και ποιοτική ενημέρωση. Η πολύ σημαντική για την περιοχή μας, 6η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας, μέσω των video μεταφέρθηκε με όλες τις λεπτομέρειες, σε όλους εμας που δεν μπορούμε να είμαστε παρόντες και να την απολαύσουμε από κοντά!
  Φαντάζομαι ότι η κορύφωση της λήξης της γιορτής σήμερα, να είναι εξίσου ενδιαφέρουσα και σημαντική...για όσους συμμετείχαν και συνέβαλλαν με κάθε τρόπο!!!
  Χρυσάνθη Λεβεντάκη Κοντέα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ.
  ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ.

  ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΘΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ,ΚΑΙ ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ,ΑΝ ΗΡΘΕ Ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ... ΛΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ.ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο πρώην Διαχειριστής1 Ιουλίου 2012 - 3:58 μ.μ.

  Και τα παραπολιτικά είναι μέσα στο θέμα αγαπητέ φίλε. Γράφτηκε κάτι το ψευδές?? Οχι.
  Μπορεί να μην γινόταν κατι ιδιαίτερο αν ερχόταν καποιος πολιτικός αλλα θα τιμούσαν με την παρουσία τους εναν αγώνα που κάνουν οι παραγωγοί για ενα τόσο σημαντικό προϊόν το οποίο φέρνει χρήμα στην χώρα από τις εξαγωγές.
  Οποιος ενοχλείται που λεμε την αλήθεια μπορεί να πηδήξει σειρές και να μην τις διαβάσει. Ολόκληρο κείμενο δημοσιεύθηκε. Κολλήσαμε στις δυο φράσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΩΗΝ ΠΟΣΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΦΠΑ. ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΥΓΗΡΙΑ ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ . ΧΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο γιάννης ο Λαμπρόπουλος την σύνταξη την πήρε γιατί να έρθει στην γιορτή του καρπουζιού.
  Τις πληροφορίς τις δίνει ο μπάμπης ο στάμος οπότε δεν χρειάζεται να έρθει γιατί παλεύει πάνω στα κεντρικά για το καλόμας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο πρώην Διαχειριστής2 Ιουλίου 2012 - 12:03 μ.μ.

  Φιλαράκι τι να σου απαντήσω χωρίς στοιχεία? Σοβαρολογείς? Να πω ποιόν οτι καρπώνεται ΦΠΑ?
  Να είχα αποδείξεις με ατράνταχτα στοιχεία ναι να ον πω και να πετάξω και δημόσια τα στοιχεία. Αλα χωρίς το παραμικρό στοιχεί θες εσυ να πω ονόματα? Και δημόσια κι όλας??
  ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ................

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.