Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Με λαμπρότητα ο εορασμός του Αγίου Χαραλάμπους παρά την κακοκαιρία.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ευλάβεια και σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης η πόλη μας γιόρτασε και φέτος τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και πλήθους επισήμων της αυτοδιοίκησης. Βουλευτές των δυο κυβερνητικών κομμάτων τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την Νέα Δημοκρατία απουσίαζαν.
Εξαίρεση ήταν ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης ο οποίος παρέστη στην εκκλησία αλλά λόγω του προσφάτου ατυχήματος του δεν παρευρέθη στην λειτανία της Ιεράς εικόνας.

Στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις το παρόν.......

έδωσαν μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, όπως ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, ο Περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ.Παναγιώτης Αλευράς, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Σερβίας και Κοζάνης Παύλος, Κυδωνίας και Αποκωρώνου Δαμασκηνός, Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, οι Αντιδήμαρχοι Τριφυλίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, Γιάννης Μερκούρης, Παναγιώτης Τσίγγανος, Πούλος Αναστάσιος Φλιντίσης Ιωάννης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας ο Δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αναστασόπουλος ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, ο πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Δημήτρης Σαμαζιώτης, η πολιτευτής της ΝΔ και πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα Κωνσταντέλου και μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών η φιλαρμονική των Γαργαλιάνων και η φιλαρμονική της Κυπαρισσίας,

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον εορτασμό του Πολιούχου μας Αγίου Χαραλάμπους ήταν να παρευρεθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Πάνος Καμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο πολιτικοί άνδρες δεν κατάφεραν να παραστούν στις εκδηλώσεις μας λόγω κλεισίματος του δρόμου στα καλογερικά από δίπλωμα νταλίκας.

Αμέσως μετά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λειτάνευση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της ιερής εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους, όπου κατέληξε στην πλατεία της πόλης μας και εκεί εψάλει δέηση.
Ο καιρός μπορεί να μην στάθηκε σύμμαχος αλλά όπως είπε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο εμείς θα λειτανεύσουμε με όλη την ψυχή μας και την καρδιά μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος η παρουσία της αστυνομίας ήταν πάρα πολύ ισχυρή και μέσα στο κόσμο υπήρχαν και αστυνομικοί με πολιτικά φοβούμενοι έκτροπα κατά πολιτικών προσώπων.
Μετα την δοξολογία στην πλατεία η ιερή εικόνα κατέληξε ξανά στον ιερό ναό Eισοδίων της Θεοτόκου.

Στην λιτή δεξίωση που ακολούθησε στο πρώην Δημαρχείο Φιλιατρών παρευρέθηκαν όλοι οι επίσημοι όπου σε διάφορα πηγαδάκια συζητήθηκαν διάφορα θέματα. Σε ένα από αυτά τα πηγαδάκια βρεθήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά όπου του θέσαμε εκ νέου το θέμα με το γεφυράκι του Λαγκουβάρδου (το γνωστό S του θανάτου) όπου πήραμε την δέσμευση από τον Αντιπεριφερειάρχη ότι το θέμα προχωρά και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες να καταργηθεί το S που σκοτώνει.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και Video από τον σημερινό εορτασμό.
Στις φωτό κλίκ για μεγάλο μέγεθος











8 σχόλια:

  1. Μόνο Ο Θεός θα μας σώσει.
    Τόσα χρόνια το πολιτικό αληταριό της μεταπολίτευσης αντικατέστησε τα ιδανικά και τη πνευματική καλλιέργεια σε καταναλωτισμό, υλική εξαγορά συνειδήσεων και εξάρτηση, μιας και έξω από αυτή δύσκολα υπήρχε επιλογή.
    Μεγάλη η χάρη του Αγίου Χαραλάμπους και χρόνια πολλά στους φιλιατρινούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ .ΕΛΠΙΖΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕΣ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala efagan!kala ta painan!!kai ta koroida emeis ua tous plirosoume!agie xaralampe kana to uayma sou kai stiltous ekei pou mono esy xereis!!oust apo dw germanotsoliades!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι δικό μας το θέμα. Μας το έφτιαξε άνθρωπος μας και το βάλαμε. Πιστεύω ότι από λάθος δεν αναφέρθηκαν. Συγνώμη εκ μέρους του. Το συμπληρώνω τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρονια πολλα συμπολιτες...θα παρακαλουσα εαν εχεις φωτογραφιες του τριτου δημοτικου σχολειου να της δημοσιευσης...ευχαριστω ΣΤΡ (πζ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι φωτογραφίες βγάλαμε τις ανεβάσαμε. Δυστυχώς δεν έχουμε άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Πρώην Διαχειριστής11 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:20 μ.μ.

    Πράγματι από λάθος δεν αναφέρθηκαν οι Φιλαρμονικές Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων. Με συγχωρείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.