Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Λαγκούβαρδος Φιλιατρών: Ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προκάλεσε ανεμοστρόβιλος [ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO ]

Ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προκάλεσε ο χθεσινοβραδινός ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την περιοχή του Λαγκούβαρδου Φιλιατρών προκαλώντας ζημίες σε θερμοκήπια και καλλιέργειες.
Οι ζημιές φάνηκαν....

με το πρώτο φως της ημέρας και είναι ανυπολόγιστες καθώς στον Λαγκούβαρδο ολοσχερή καταστροφή προκλήθηκε στα θερμοκήπια του Κώστα Βέννου όπου ή πίεση του ανέμου έσπασε σχεδόν όλα τα τζάμια της οροφής του θερμοκηπίου τα οποία με την σειρά τους κατέστρεψαν την καλλιέργεια ντομάτας που υπήρχε μέσα.
Παντού όπου γυρνούσες το μάτι σου έβλεπες παντού θρύψαλα τζαμιών σε όλο σχεδόν το θερμοκήπιο.
Συγκλονισμένος ο Κώστας Βέννος μπροστά στο θέαμα της κατεστραμμένης του επιχείρησης τα μόνα λόγια που μπόρεσε να ψελλίσει ήταν ότι ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε γύρω στις 11 το βράδυ και προκάλεσε ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος που από το πρωί επισκέφθηκε τα μέρη που προκλήθηκαν οι ζημιές, μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News είπε ότι ο ανεμοστρόβιλος ξεκίνησε από το ποτάμι στον Λαγκούβαρδο, πέρασε από τα θερμοκήπια των Αδελφών Μιχαλακόπουλου που βρίσκονται στην περιοχή, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε μια έκταση 4-5 στρεμμάτων και την μεγάλη ζημιά την έκανε στο θερμοκήπιο του Κώστα Βέννου.
Η ζημιά, όπως είπε ο Αντώνης Παρασκευόπουλος είναι πολύ μεγάλη καθώς ολόκληρο το θερμοκήπιο αποτελείται από υαλοπίνακες σε έκταση περίπου 15 στρεμμάτων εκ των οποίων τα επτά έχουν καταστραφεί.
Ο τόπος τόσο εντός, όσο και εκτός του θερμοκηπίου, θύμιζε στην κυριολεξία βομβαρδισμένο τοπίο με θραύσματα γυαλιών να βρίσκονται παντού στον χώρο ακόμα και σε απόσταση 150 μέτρων!!!

Ο Παραγωγός Γιάννης Μείντάνης που έχει σπίτι στην περιοχή σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τα θερμοκήπια του κ. Βέννου υπέστη ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο ξεριζώνοντας του μερικές ελιές ενώ είπε ότι φοβήθηκαν πολύ από το χθεσινοβραδινό γεγονός το οποίο ήταν απερίγραπτο και κράτησε περίπου 15 λεπτά.
Όλες οι βεράντες του σπιτιού ήταν γεμάτες γυαλιά από τα θερμοκήπια του κ. Βέννου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χθες βράδυ η σύζυγός του νόμιζε ότι κάποιοι πετροβολούν το σπίτι.

Στην ίδια περιοχή, μεγάλες ζημιές υπέστησαν τα θερμοκήπια του κ. Μιχαλακόπουλου που βρίσκονται λίγα μέτρα πιο πέρα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η μανία του ξεθεμελίωσε κολόνες στήριξης των θερμοκηπίων που βρίσκονταν καρφωμένες στο έδαφος σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και στο ένα μέτρο!!!
Συνεργείο εταιρίας κατασκευής θερμοκηπίων βρισκόταν στου κ. Μιχαλακόπουλου προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημιές.

ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΜΑΚΑΔΙΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Ζημιές σε περιορισμένη έκταση είχαμε και στην περιοχή Αρμακάδια Φιλιατρών καθώς θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές σε σύνολο περίπου δυο στρεμμάτων.
Και σε αυτή την περίπτωση η μανία της φύσης ηταν έντονη όπου και σε αυτά τα θερμοκήπια οι εσωτερικές κολώνες στήριξης που βρίσκονταν σε βάθος 1 μέτρου, βγήκαν στην επιφάνεια και μαζί ξερίζωσε και αγγουριές.
Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News ο παραγωγός Θοδωρής Ντούνος, επεσήμανε ότι ευτυχώς η παραγωγή βρισκόταν στο τέλος της και υπογράμμισε ότι το κόστος αποκατάστασης είναι αρκετά υψηλό καθώς μιλάμε για 25 με 30 χιλιάδες ευρώ το στρέμμα για την καθαρή εγκατάσταση. Μαζί με τα νάϋλον που κυμαίνεται σε περίπου 2,5 χιλάδες ευρώ το στρέμμα η κάλυψη το ποσό ανεβαίνει κατά πολύ.

ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΛΑΚΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο προκλήθηκαν και στην περιοχή της Γιόλακας Φιλιατρών. Από την μανία του φαινομένου κατέρρευσαν ξύλινα θερμοκήπια σε έκταση 5 στρεμμάτων προκαλώντας ζημιά και στην καλλιέργεια.
Μιλώντας στην κάμερα μας η παραγωγός Σία Τσάμη είπε ότι η καταστροφή ήταν ολοσχερής και το κόστος αποκατάστασης των ζημιών ανέρχεται μόνο κατασκευαστικά στις 20 χιλιάδες ευρώ περίπου. τα νάϋλος που είχε στα θερμοκήπια της ήταν δυο ετών (σ.σ. η διάρκεια ζωής τους είναι 5 χρόνια) οπότε η ζημιά είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Δείτε Φωτογραφίες και Video με αναλυτικό ρεπορτάζ όπως το κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.