Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

H λειτουργία της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της υπουργού Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου από το βήμα της Βουλής ότι «θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης χρονιάς, να λειτουργήσει με πλήρη ασφάλεια, με την πρόσληψη του κατάλληλου νοσηλευτικού προσωπικού», κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν πρόκειται να καταστεί δυνατό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, χθες, η υπουργός Υγείας σημείωσε πως προχωρούν με .........

γοργούς ρυθμούς οι προσλήψεις νοσηλευτών, προκειμένου στις αρχές Ιανουαρίου να ανοίξουν 61 κλίνες εντατικής, στις οποίες όμως δε περιλαμβάνονται αυτές του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Όπως σημείωσε συγκεκριμένα, «εντός των επόμενων 20 ημερών θα ανοίξουν 60 νέες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε 20 νοσοκομεία της χώρας. Στο επόμενο δεκαήμερο θα ανοίξουν 12 κλίνες στον Ευαγγελισμό, 3 κλίνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, 4 κλίνες, στο Αττικό, 6 κλίνες στο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, 2 κλίνες στο Νοσοκομείο του Βόλου, 2 κλίνες στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, 2 κλίνες στο Παίδων Αγία Σοφία, 3 κλίνες στο Ασκληπιείο και 1 κλίνη στο Νοσοκομείο Χανίων. Αυτά όλα θα είναι μέχρι τέλη Δεκεμβρίου. Όταν λέμε ανοίγουν είναι φυσικό ότι ανοίγουν με όλο το αναγκαίο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό.

Επίσης στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα ανοίξουν 12 κλίνες στο Σωτηρία, 3 κλίνες στο Τζάνειο στον Πειραιά, 2 κλίνες στη Ρόδο, 2 κλίνες στα Γιαννιτσά, 2 κλίνες στην Αλεξανδρούπολη, 1 κλίνη στο Νοσοκομείο Καβάλας, 3 κλίνες στο Νοσοκομείο Λαρίσης, 4 κλίνες στο Κοργιαλένειο Μπενάκειο στον Ερυθρό Σταυρό, 4 κλίνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, 4 κλίνες στο Νοσοκομείο Τρικάλων, 1 κλίνη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, 4 κλίνες στο Σισμανόγλειο. Και προς το τέλος Ιανουαρίου 2 κλίνες στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και 2 κλίνες στο Παίδων Πεντέλης.

Στη συνέχεια το Φεβρουάριο είναι η επόμενη φάση, γιατί αυτή ήταν τα τρία στάδια της πρώτης φάσης, εκεί που χρειαζόταν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Και το Φεβρουάριο πάμε στη δεύτερη φάση για τις υπόλοιπες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, όπου χρειάζεται και στήριξη εξοπλισμού».

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.