Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Στη φυλακή ο Σπανίδης για το φονικό στη Ναυαρίνου

Στα ελαφρυντικά θα στηριχθεί η υπεράσπιση του 27χρονου Νίκου Σπανίδη, που στέρησε με δυο ντουφεκιές τη ζωή του Χρήστου Ξενάκη το μεσημέρι της Πέμπτης στη μέση της Ναυαρίνου.

Ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου Αλέξανδρος Κατσαντώνης που συνόδευσε το δράστη χθες στην επί 3,5 ώρες απολογία του στον ανακριτή δήλωσε: “Φόβος, εξευτελισμός και ασίγαστο ερωτικό πάθος δημιούργησαν αυτή την κατάσταση η οποία είναι όπως ξέρετε ακραία.

Ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί ανάλογα με το βαθμό ενοχής του δράστη. Οι δικαστές θα έχουν το λόγο”.
Οπως ακόμα συμπλήρωσε, ο πελάτης του “δηλώνει απολύτως μετανιωμένος από την .........

πρώτη στιγμή. Συντετριμμένος, όχι μετανιωμένος”.

Από τη μεριά της η δικηγόρος Βασιλική Ψυρρή, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Σπανίδη από την πρώτη στιγμή της πράξης του, είπε πως κατά την απολογία του δήλωσε “Μετανιωμένος.
Ζητά και πάλι συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Είπε ότι κατέστρεψε την οικογένεια ενός ανθρώπου, τους θύματος βεβαίως, και τη δική του.
Δεν ξεκίνησε όπως ο ίδιος είπε για να κάνει κάτι κακό. Προέκυψε στην πορεία και δηλώνει συντετριμμένος.
Δε μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή τίποτα, όπως είπε στον Ανακριτή, παρά μόνο να ζητά συγγνώμη και πιστεύει ότι θα πληρώσει γι’ αυτό.
Στεναχωριέται βέβαια που πληρώνουν οι δύο οικογένειες”.

Κατά την απολογία του ξετύλιξε ακόμα το πάθος του και τον έρωτά του για την Ειρήνη δηλώνοντας τη συντριβή του, όπως συμπλήρωσε η κ. Ψυρρή.
Οπως έγινε γνωστό, αναφέρθηκε στην 6χρονη σχέση του με την 24χρονη Ειρήνη, είπε πως για 1,5 χρόνο είχαν διακόψει και πως από την Πρωτοχρονια ήταν και πάλι μαζί, καθώς τότε της έκανε πρόταση γάμου την οποία ισχυρίζεται πως η κοπέλα αποδέχτηκε.
Να σημειωθεί πως ο δράστης του εγκλήματος προσήχθη στα δικαστήρια φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από ισχυρή δύναμη της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας. Αντί για τις 12 το μεσημέρι όπως είχε καθοριστεί από την περασμένη Παρασκευή οπότε ο Εισαγγελέας Δημ. Σταύρου του απήγγειλε τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, η προσαγωγή του έγινε στις 3 το μεσημέρι.

Μέχρι τις 6.30 το απόγευμα κράτησε η απολογία του στον Ανακριτή Νίκο Ροζάκη. Χωρίς κανένα αντίλογο μετά την απολογία του η υπεράσπισ του αποδέχτηκε την απόφαση για την προφυλάκισή του.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν παραμένουν “ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κατοχή μικροποσότητας χασίς, για ιδία χρήση”.

12 σχόλια:

  1. ο βρωμιαρης .............καταστρεψε 2 οικογενειες..... ελεος... που βρισκομαστε? στο Σικαγο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ,ΤΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΣ! ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ!

      Διαγραφή
  3. να αγιασει το χερι του.....λαγο δεν πρεπει να χει χασει ποτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λες ρε φίλε??? Είσαι καλά στο μυαλό σου???
    Ο βρωμιάρης αυτός σκότωσε έναν άνθρωπο και λες να αγιάσει το χέρι του??
    Είσαι σοβαρός???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι κατάλαβες Ανώνυμε???
    Το σχόλιο σου πήρε τον πουλόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχετε δικιο δεν ηταν κα8ολου σωστο να αφαιρεσει μια αν8ρωπινη ζωη... κανεις δεν εχει αυτο το δικαιωμα! ομως φτανετε στα ακρα λεγοντας οτι πρεπει να σαπισει στη φυλακη... τη στιγμη μαλιστα που ο νεαροσ δολοφονοσ πριν φτασει στο σημειο να δολοφονησει το θυμα ειχε υποστει εξυβριση και ξυλοδαρμο απο το θυμα και τους φιλους του... και ολα αυτα για μια γυναικα η οποια μαλιστα εκ του αποτελεσματοσ δεν το αξιζε!
    σταματηστε να κατηγορειτε μονο τον ενα η τον αλλο η ευθυνη αυτης της τραγικης καταστασης ειναι ισαξια και για τους δυο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δυσκολο να κρινουμε μια κατασταση που δε βιωσαμε προσωπικα.βλεπουμε αραγε καθαρα και τις δυο πλευρες?ας σκευτομαστε λιγο πιο πολυ πριν παρουμε θεση./να δικαιολογησω?ΟΧΙ.να καταδικασω?κλειστε τα ματια και ακουστε αυτη τη λεξη..θεε μου τι βαρος εχει.δε μπορει η ψυχη μου να το σηκωσει.ας ελαφρυ το χωμα που σκεπαζει το παληκαρι.ας ειναι καλα εκει που πηγε./ειναι μακρυς ο δρομος της συνχωρεσης ευχομαι να τον βρεις και να τον διαβεις..καπιος μου ειπε σκεψου δυο φορες και προσεχε τι ευχεσαι..κουραγιο και υπομονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά είναι πολύ οδυνηρό και λυπηρό ο χαμός ενός νέου ανθρώπου.Θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας που κάνουμε τους τσαμπουκάδες,έξυπνους και μάγκες να κατανοήσουμε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται μέσω της βίας.Το κάθε τι επιλύεται μέσω της συζήτησης και αμοιβαίων υποχωρήσεων.Καμιά γυναίκα δεν αξίζει περισσότερο από τον ευατό μας και την ίδια μας τη ζωή.Εύχομαι στην οικογένεια του θύματος τα συλληπητήρια μου και να είναι μαλακό το χώμα που σκεπάζει το παιδί τους.Εύχομαι και στον Νίκο,τον φίλο και αδερφό καλή δύναμη,κουράγιο,να παραδειγματιστεί από το λάθος του και να βγει καλύτερος άνθρωπος από εκεί όταν θα έρθει η στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.... ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΤΟ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΚΟΣΜΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέσσερα χρονια και εσυ πουθενα.... Πουθενά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.