Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τέσσερα έργα της Πελοποννήσου εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ

Τέσσερα έργα στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013, ενέταξε με απόφασή του ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, ύστερα από θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου.

Πρόκειται για: ...........

Την επέκταση δικτύου αποχέτευσης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γερακίου Λακωνίας, με προϋπολογισμό 591.000 € και αφορά εργασίες επεκτάσεις δικτύου αποχέτευσης για την πλήρη κάλυψη της ανατολικής επέκτασης του οικισμού Γερακίου του δήμου Ευρώτα.

Την κατασκευή ποδηλατόδρομου στον δήμο Κορινθίων με προϋπολογισμό 530.000 €, που αφορά τη δημιουργία ποδηλατόδρομου μήκους 1.500 μ. εντός της Κορίνθου, εκτεινομένου μεταξύ του βορείου και του δυτικού παραλιακού μετώπου και διερχομένου μέσα από το κέντρο της πόλης.

Την ανάπλαση εγκιβωτισμένου χειμάρρου Ξηριά στον δήμο Κορινθίων, με προϋπολογισμό 1.000.000 €. Πρόκειται για παρέμβαση με στόχο τη δημιουργία χώρων ανάπλασης σε μία υποβαθμισμένη περιοχή και αφορά οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του εγκιβωτισμένου χειμάρρου, ενώ παράλληλα, επιδιώκεται η ενοποίηση όλου του παραλιακού τμήματος από την περιοχή Καλαμιά έως το λιμάνι της Κορίνθου, με στόχο την υλοποίηση ενιαίου παραλιακού μετώπου της πόλης.

Την ανάπλαση-διαμόρφωση της πλατείας Μπαθαρίστρας, με προϋπολογισμό 320.000 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.