Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τις επιχειρήσεις το 2011

Σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρισμού που πληρώνουν οι επιχειρήσεις έρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Αυτό θα συμβεί, όπως αναφέρει η Ημερησία, γιατί διπλασιάζεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Ηλεκτρισμού σε όλες τις επιχειρήσεις εκτός των 31 μεγάλων βιομηχανιών στην υψηλή τάση και ταυτόχρονα τίθενται σε εφαρμογή τα νέα αναδιαρθρωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ, με προσαυξήσεις κυρίως για τις βιομηχανίες που φθάνουν ως 8,7% και τους οικιακούς καταναλωτές ως 13,7%.

Στο πολυνομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ ........

και τα εργασιακά, προβλέπεται η αύξηση του ΕΦΚ Ηλεκτρισμού σε όλα τα επιχειρηματικά τιμολόγια (εκτός της υψηλής τάσης) στα 5 ευρώ/Μwh από 2,5 ευρώ/Mwh.

Η αύξηση αυτή αποφασίστηκε προκειμένου να αντισταθμιστεί η απώλεια από την ισόποση μείωση του ΕΦΚ (από 5 σε 2,5 ευρώ/Mwh) στα οικιακά τιμολόγια.

Από την εσωτερική αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για τις βιομηχανίες της μέσης τάσης τα τιμολόγια αυξάνονται από 5,1% ως 8,7%, ενώ για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που είναι συνδεδεμένες στη χαμηλή τάση άλλα τιμολόγια αυξάνονται 6,1% και άλλα μειώνονται από 5,9% ως 13,5%.

Μείωση από 4,3% ως 18,4% θα υπάρξει στα εμπορικά τιμολόγια.

Τα οικιακά θα αυξηθούν 13,7% για καταναλώσεις ως 800 Kwh/τετράμηνο, κατά 2,6% από 801-1.000kwh/τετράμηνο, κατά 2,7% ως 1.600 Kwh και από εκεί και πάνω μειώνονται κλιμακωτά.

Παράλληλα, όμως συζητείται περαιτέρω αύξηση του τέλους υπέρ ΑΠΕ.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.