Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Μάλγαρα: 4.000 αυτοκίνητα πέρασαν δωρεάν σε 3,5 ώρες

Την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τα διόδια των Μαλγάρων (και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού) «επέβαλαν» χθες από τις 11.30 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο χώρο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατά 40% αύξηση του κόστους των διοδίων (από 2 σε 2,80 ευρώ).

Παράλληλα, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας μοίραζαν στους οδηγούς φυλλάδια με οδηγίες για το πώς να ανοίγουν την μπάρα των διοδίων και να περνούν ελεύθερα δίχως να διαπράττουν κάποιο ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με το μέλος της Εθελοντικής .........

Ομάδας Δράσης, Γιώργο Κυτίδη, συνολικά διανεμήθηκαν 1.000 φυλλάδια. Στις 3,5 ώρες που διήρκεσε η κινητοποίηση, υπολογίζεται ότι πέρασαν περισσότερα από 4.000 οχήματα δίχως να πληρώσουν αντίτιμο: 2,8 ευρώ (από 2) τα επιβατικά αυτοκίνητα, 6 ευρώ (από 4,30) τα φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες και 7 ευρώ (από 5) τα φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες.

Η απόφαση για τη χθεσινή κινητοποίηση ελήφθη σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Επιμελητήριο Πιερίας με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και ομάδων πολιτών της περιοχής αλλά και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), καθώς κρίθηκε ότι από την αύξηση πλήττονται σημαντικά οι επαγγελματίες και ο τουρισμός της περιοχής.

Αίτημα όλων είναι να επανέλθει το κόστος των διοδίων Μαλγάρων στα 2 ευρώ. Η απόφαση που έλαβαν προβλέπει επανάληψη της διαμαρτυρίας το ερχόμενο Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα, εκτός κι αν μέχρι τότε υπάρξουν εξελίξεις προς την κατεύθυνση που θέτουν οι διαμαρτυρόμενοι.

«Νομίζω ότι οι αυξήσεις και στο κόστος αλλά και στον αριθμό των διοδίων είναι παράλογες και δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που προσφέρουν», είχε δηλώσει στη σύσκεψη -στην οποία εκπροσωπήθηκαν 36 φορείς- ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Ελευθεροτυπία

1 σχόλιο:

  1. Ολο και περισσότερες κινήσεις διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό από τέτοιες ομάδες πολιτών.
    Και μιας και η Μωρέας αύξησε κατά το δοκούν τα διόδια και προσέθεσε και άλλον σταθμό διοδίων στην Ασεα (αν δεν κανω λάθος) με αποτέλεσμα το ταξίδι στην Αθήνα να κοστίζει σε πήγαινε - ελα όσο 1/4 ρεζερβουάρ βενζίνης, καλό θα ήταν να ενημερωθούμε όλοι μας για το πως μπορούμε να πηγαίνουμε όπου θέλουμε χωρίς να τους πληρώνουμε ούτε ένα λεπτό του ευρώ την κάθε ιδιωτική εταιρία.

    Ανοίγουμε την μπάρα και περνάμε. Απλά και όμορφα χωρίς να διαπράττουμε αδίκημα και χωρίς να μας κυνηγάει η εφορία και η αστυνομία.
    Αυτό ισχύει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ανα την Ελλάδα εκτός απο τρεις για την ώρα κάπου στην Βόρεια Ελλάδα (δεν μας πολυενδιαφέρει καθώς δεν είναι στον δρόμο μας) τα οποία τρία διόδια είναι ακόμα κρατικά.
    Εξαιρετική ενημέρωση για το θέμα κάνουν στο blog
    http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

    Admin Team [ X-treme ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.