Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Στις 200 χιλιάδες οι παράνομες γεωτρήσεις στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα λειτουργούν 200.000 παράνομες γεωτρήσεις, ενώ την ίδια ώρα η Πολιτεία μόνο υπό την ασφυκτική πίεση των Βρυξελλών προχωρεί στην -καθυστερημένη- υιοθέτηση θεσμών και μέτρων για τη συλλογή στοιχείων χρήσης του νερού στη χώρα μας.

Αυτό τόνισε ο γεωπόνος κ. Μιχάλης Αναστασιάδης μιλώντας ως εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε εκδήλωση με θέμα «Κλιματικές, μικροκλιματικές αλλαγές» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.

Για «κάκιστη διαχείριση των νερών» από .........

την πλευρά της Ελλάδας μίλησε και ο καθηγητής - διευθυντής Διαχείρισης Υδατικών Πόρων στο ΤΕΙ Αθήνας κ. Ευάγγελος Πισσίας τονίζοντας ότι οι κλιματικές αλλαγές θα επηρεάσουν ακόμα περισσότερο τους ούτως ή άλλως ευπαθείς πόρους γλυκού νερού του πλανήτη μας.

Η εκδήλωση - αποσκοπούσε, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Καραμπάτος, στην ανάδειξη της ανάγκης για ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, παράμετρος της οποίας είναι ο βιοκλιματικός σχεδιασμός των κτηρίων, όχι μόνο ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και ως προς την εξοικονόμηση νερού.

Ανακοίνωσε δε ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας μετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει στόχο τη διάδοση της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, όπως και τη σύλληψη και αξιοποίηση των νερών σε περιόδους ξηρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.