Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Νέα διάκριση για το συνεταιριστικό ελαιόλαδο «Βάτσικο»

Νέα τιμητική διάκριση στο φετινό διαγωνισμό ελαιολάδου Mario Solinas, που διοργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, απέσπασε το «Βάτσικο» του αγροτικού συνεταιρισμού «ΕΛΑΙΩΝΑΣ» από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, που είναι προϊόν ολοκληρωμένης διαχείρισης, μαζί με το «Ειρήνη» του Νίκου Καλαμποκά από το Πλωμάρι της Λέσβου που είναι προϊόν βιολογικής γεωργίας.
Σημειώνεται πως στο φετινό διαγωνισμό Mario Solinas έλαβαν μέρος 83 ελαιόλαδα από 13 χώρες.
Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος των Ελαιοκομικών Προϊόντων...

Πιστοποιημένης Ποιότητας (Ελ3Π) συγχαίρει με ανακοίνωσή του τις δυο επιχειρήσεις μέλη του για την επιτυχία τους, που αποτελεί, όπως επισημαίνει, μια ηθική ανταμοιβή της σοβαρής προσπάθειας που καταβάλουν.

Επίσης τους συγχαίρει για την αφοσίωσή τους στην παραγωγή ελαιολάδων υψηλής ποιότητας, που συνδυάζουν την ξεχωριστή ποιότητα των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών (γεύσεις, αρώματα) με το μέγιστο σεβασμό στο περιβάλλον (προϊόντα βιολογικής και ολοκληρωμένης ελαιοκαλλιέργειας).

Η βράβευση των δυο αυτών ελληνικών ελαιολάδων δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο ή τυχαίο γεγονός, καθώς έχουν προηγηθεί διακρίσεις για το «Βάτσικο» και στον περσινό διαγωνισμό Mario Solinas, αλλά και από το έγκριτο γερμανικό περιοδικό Der Feinchmecker, ενώ «Ειρήνη» κατέκτησε φέτος την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών συμμετοχών στο διεθνή διαγωνισμό βιολογικών ελαιολάδων Premio Biol.

Μετά τις βραβεύσει τα «Ελαιοκομικά Προϊόντα Πιστοποιημένης Ποιότητας» ζητούν από τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Οικονομίας και Οικονομικών την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων, ιδιωτικών και συνεταιριστικών, που αποδεδειγμένα παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας, ενώ με αφορμή τις επικείμενες αποφάσεις για το έλεγχο υγείας της ΚΑΠ θεωρούν ως απαραίτητη την αξιοποίηση του άρθρου 68 του καν. 73/2009 για την ειδική υποστήριξη της ποιοτικής και φιλοπεριβαλλοντικής γεωργίας με την απαραίτητη τήρηση των πιο αυστηρών κανόνων διαφάνειας και ελέγχου.
ΠΑΣΕΓΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.