Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Σαρωτικός ο Γιώργος Λεβεντάκης στην προεκλογική του ομιλία στους Γαργαλιανους

Καταγγελία με ευθείες βολές κατά της δημοτικής αρχή και συμβούλων του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ οι οποίοι πλέον βρίσκονται σε άλλους συνδυασμούς.

Ισχυρή εντολή ζήτησε ο υποψήφ΄ιος δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης το .....

βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου, μιλώντας σε μια ενθουσιώδη συγκέντρωση στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων, ώστε στις 26 Μαΐου ο συνδυασμός «ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ. Τριφυλίας», να ξεκινήσει το έργο του και να κατοχυρώσει ένα αναπτυξιακό μέλλον για την Τριφυλία. Τα έβαλε με τη Δημοτική Αρχή και το δήμαρχο Τριφυλίας, ενώ προχώρησε σε καταγγελίες όσον αφορά το Δήμο και τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας.

Τονισε πως, «είμαι ένας από εσάς», καθώς η μητέρα του είναι από τους Γαργαλιάνους «και κάνεις δεν μπορεί να μου πει ότι δεν αγαπάω τους Γαργαλιάνους».

Χωρίς ισολογισμούς η ΔΕΥΑΤ από το 2010

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Λεβεντάκης είπε πως αμφισβητούνται τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΥΑΤ καθώς η ΔΕΥΑΤ, όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν γνωρίζει την ακίνητη περιουσία της (δεν υπάρχει Ε9), ενώ η αποτίμηση που έγινε στα εν λόγω πάγια δεν διενεργήθηκε από ορκωτούς εκτιμητές. Επίσης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μεταφέρθηκαν από το δήμο προς τη ΔΕΥΑΤ πάγια περιουσιακά στοιχεία περίπου αξίας 1.7 εκ. ευρώ και το πρωτόκολλο παράδοσης υπεγράφη από τον κ. Κατσίβελα, τον κ. Αδρακτά και τον κ. Κατσούλα, ενώ το πρωτόκολλο παραλαβής εκ μέρους της ΔΕΥΑΤ από τον κ. Γυφτάκη, τον κ. Μερκούρη και την κα Πανουσιοπούλου. Κατήγγειλε ότι δεν έχουν βγει ακόμη τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών από το 2010 έως και το 2016 και δεν υπάρχουν οικονομικές καταστάσεις από το 2010 έως το 2018 στη ΔΕΥΑΤ. Επίσης, κατήγγειλε ότι ο δήμος Τριφυλίας έχει αγωγές από τρίτους (φυσικά και νομικά πρόσωπα) περίπου αξίας 850.000 ευρώ. Επιπλέον, σε άλλη καταγγελία, την οποία έδειξε με έγγραφο στο κοινό, υποστήριξε ότι υπάρχει δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία παρανόμως δόθηκε ανάθεση σε προμηθευτή του δήμου για την αποκομιδή σκουπιδιών έναντι 59.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει την δικαστική απόφαση, καθώς αναφέρθηκε μόνο στην διαδικασία η οποία ήταν παράνομη.

Μιλώντας για τη γενικότερη λειτουργία του δήμου, είπε πως είναι υπό διάλυση, δεν υπάρχει οργανόγραμμα και υπάρχει αδιαφορία. Ανέφερε πως μηχανήματα του δήμου τελούν υπό ομηρία στα συνεργεία. «Δεν αντέχει ο τόπος άλλη πενταετία, ούτε τετραετία θα βάλουν το Δήμο σε επιτήρηση», είπε ο κ. Λεβεντάκης.

Δεν μπορεί να κουβαλάνε χαλίκι και τα παπάκια, πέντε χρόνια τι έγινε, χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες. Δεν έχουν πρόγραμμα ούτε όραμα.

«Όποιος θέλει να με αντιμετωπίσει ας έρθει να βγάλει χαρτιά, σας προκαλώ να δείτε από που πίνετε νερό, να δείτε τα χάλια της κεντρικής σας δεξαμενής σας. Αυτή είναι η αλήθεια, η αγάπη μου για εσάς και την Τριφυλία, εγώ δεν θα ξεχώριζα το Δήμο σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία και θα ανοίξω ορίζοντες με τους όμορους δήμους. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Ανοίγουμε διαύλους. […] Πρέπει η εντολή σας να είναι από την πρώτη Κυριακή, να τιμήσετε τον τόπο σας χωρίς πολιτικά κριτήρια. Μας έχουν εγκαταλείψει όλοι».

«Δεν υπάρχει υπερβολή και ψέμα δεν συκοφαντώ κανέναν, αυτοί συκοφάντησαν εμένα. Και εμένα, αυτοί που προσπάθησαν να με συκοφαντήσουν πήγα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε δέκα ημέρες πήρα απάντηση, του κ. δημάρχου που έγινε κάτι γιατί δεν έχουν απαντήσει ακόμη μετά από τόσους μήνες», είπε ο κ. Λεβεντακης.

Εγώ δεν θέλω να είμαι ο δήμαρχος σας, θέλω να είμαι ο φίλος σας, ο αδερφός σας. Λύστε μου τα χέρια, σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Λεβεντάκης



Gargalianoi On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.