Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Καθαρή εντολή ζήτησε και ο Στάθης Ανδρινόπουλος από τα Φιλιατρά

Την προεκλογική του ομιλία στα Φιλιατρά πραγματοποίησε απόψε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας Στάθης Ανδρινόπουλος

Ο κ. Ανδρινόπουλος αφού ευχαρίστησε τους .....

παρευρισκόμενους αναφέρθηκε με "απλές και καθαρές κουβέντες, στους λόγους και στις αιτίες που με οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσει με τους συνεργάτες του για μια ακόμη φορά, την ηγεσία του Δήμου Τριφυλίας."

Στην ομιλία του ανέφερε ότι κατά την ενασχόληση του με την αυτοδιοίκηση τις δυο προηγούμενες δημοτικές περιόδους, ως Αντιδήμαρχος την πρώτη και ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τη δεύτερη, κατέβαλλε πολλές προσπάθειες και κατέθεσε τεκμηριωμένες προτάσεις για καινοτόμες αλλαγές στον τρόπο οργανώσεως, λειτουργίας και αποδοτικότητας του Δήμου μας.

Μιλωντας για τον εκλογικό νόμο είπε ότι ανέβασε στα κεραμίδια αρκετούς εκ των οποίων, άλλοι αδιαφορούσαν μέχρι τώρα για τα δημοτικά δρώμενα και άλλοι, ως αποτυχόντες παταγωδώς στα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση πόστα που τους είχαν ανατεθεί, δεν θα τολμούσαν να θέσουν υποψηφιότητα για το δημαρχιακό αξίωμα.
Παράλληλα εξεφραε τον προβληματισμό του για αντιπαροχές που θα ζητηθούν από συμβούλους για να στηρίξουν ωφέλιμες επιλογές και προτάσεις του Δημάρχου. Γι τον λόγο αυτό ζήτησε ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή.

Η περιπέτεια που έζησε η πόλη των Φιλιατρών με τις πολύωρες διακοπές νερού ήταν περιπέτεια που βίωσε η πόλη των Φιλιατρών αποτελεί την πιο κραυγαλέα απόδειξη της αποτυχίας της παρούσας και σε λίγες ημέρες απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Είναι ο ερασιτεχνικός τρόπος διοικήσεως και λειτουργίας του Δήμου. Είναι η έλλειψη οράματος. Όταν δεν υπάρχει όραμα δεν είναι δυνατόν να τεθούν στόχοι.

Στην καθημερινότητα του πολίτη είπε οτι δημοτική αρχή αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.
Η καθημερινότητα έχει αφεθεί στην τύχη της και, όπως έχω πει πολλές φορές στα δημοτικά συμβούλια, ο Δήμος Τριφυλίας λειτουργεί στον «αυτόματο πιλότο». Δεν υπάρχει συντονισμός, δεν υπάρχει έλεγχος και κάνει ο κάθε ένας ό, τι θέλει. Η αποκομιδή και η διαχείριση των απορριμμάτων είναι η χειρότερη από όλες τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους. Ανακύκλωση στον Δήμο μας δε γίνεται και οι λίγοι υπάρχοντες κάδοι ανακύκλωσης είναι για να μπερδεύουν τους επισκέπτες μας ότι γίνεται ανακύκλωση.
Ο Δήμος Τριφυλίας έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Κατήγγειλε ότι τα μηχανήματα του Δήμου έχουν αποδεκατισθεί και παραμένουν ακινητοποιημένα από βλάβες στους όρχους οχημάτων και στα διάφορα συνεργεία, αφου ο Δήμος δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Αναφέδθηκε σε πελατειακές σχέσεις που τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και οι εξυπηρετήσεις ημετέρων ψηφοφόρων των αιρετών της δημοτικής αρχής, σε δημοτικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

Αναφερομενος στο τι θα γινει αν εκλέγει ο κ Ανδρινοπουλος είπε ότι είναι στις προθέσεις μας η ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε να καλυφθεί εν μέρει αυτό το έλλειμμα ασφαλείας, όπως ήδη εξαγγείλαμε από την Δημοτική Ενότητα Αετού, από το Κοπανάκι. θα επιδιώξουμε είπε με επιμονή, την επανασύσταση του Αστυνομικού Τμήματος και εάν αυτό καταστεί αδύνατο, την κίνηση περιπολικού της ΕΛ-ΑΣ κατά τις κρίσιμες ώρες του 24ώρου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών.

Για τα οικονομικά του Δήμου είπε ότι προέρχονται από την φορολόγησή σας, δηλαδή, από τα τέλη καθαριότητας, τα τέλη ύδρευσης τα τέλη ηλεκτροφωτισμού, που εμείς οι δημότες πληρώνουμε και που είναι ανταποδοτικά.
Χρήματα που κανει τον δήμοι να έχει υποχψρέωση παροχής καθαρού νερό, να παρέχει φως για να μπαινοβγαίνει ο πολίτης στο σπίτι του και να κυκλοφορεί χωρίς φόβο, να ζει σε ένα καθαρό περιβάλλον και να έχει ένα δρόμο για να μπορεί να πηγαίνει στο χωράφι του.

Ο κ. Ανδρινόπουλος είπε πως καταλαβαίνει πως οι κάτοικοι των Φιλιατρών νιώθουν αδικημένοι, ότι ασφυκτιούν και συνθλίβονται, ανάμεσα στις άλλες δύο εξ ίσου μεγάλες με τη δική μας, πόλεις του Δήμου.
Και πάνω σε αυτό το συναίσθημα κάποιοι θα το εκμεταλλευθούν πολιτικά υποσχόμενοι τα πάντα,.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που έχει συντάξει η παράταξη του για την Δημοτική ενότητα Φιλιατρων.
Αναδιοργάνωση εκσυγχρονισμό και οργάνωση του συστήματος καθαριότητας και περισυλλογής των απορριμμάτων
Ανάπλαση και καθαρισμός της ιστορικής πλατείας, με έμφαση στο παλαιό σιντριβάνι.
Ολοκλήρωση στις συνδέσεις με το νέο αποχετευτικό δίκτυο, το νέο δίκτυο ύδρευσης και κατάργηση του παλαιού.
Ανάπλαση του νέου σταδίου και αξιοποίηση του προς όφελος της ΕΡΑΝΗΣ και των δημοτών.
Θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού των Χριστιάνων.

Αναλυτικά ολόκληρη η ομιλία με ολα όσα είπε και τις προτάσεις που κατέθεσε ο κ Ανδρινόπουλος στο ηχητικό που ακολουθεί.

Κλείνοντας ο κ Ανδρινόπουλος ζήτησε εκ νεου ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να αλλαξουμε την Τριφυλία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.