Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Να μην χαθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουν τα Φιλιατρά το σπάσιμο του Δήμου Τριφυλίας.

Με αφορμή δημοσίευμα περί σπασίματος Καλλικρατικών Δήμων σε σχετική τροπολογία που θα ψηφιστεί την Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής, νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο και μάλιστα μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια εμπειρίας να επανέλθει το θέμα του εκτρώματος του Δήμου Τριφυλίας.
Από αυτήν την ......

ευκαιρία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει έξω το σπάσιμο του Δήμου Τριφυλίας στην χειρότερη περίπτωση σε δυο -αν όχι τρεις- δήμους.

Ενός δήμου που από την πρώτη στιγμή που σχεδιάστηκε επι χάρτου, και αποτυπώθηκε στο χωροταξικό του άρθρου 1 του Ν.3852 (ΦΕΚ 87/Α΄/7-6-2010) κουβάλησε πάνω του σοβαρές παθογένειες, και ανομοιογένειες. Και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας.

Ένας Δήμος που ουδέποτε μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του και να περπατήσει. Παρουσίασε σοβαρά προβλήματα ομογενοποίησης αφού ήταν ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα (πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης) που περιελάμβανε τρείς μεγάλες πόλεις σε ένα Δήμο.
Προβλήματα ομογενοποίησης που ουδέποτε κατέστη δυνατόν να αμβλυνθούν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβλήθησαν από την πρώτη Δημοτική αρχή του Κώστα Κόλλια.
Τα κακά σημάδια ξεκίνησαν προ Καλλικράτη με το λουκέτο στο ΙΚΑ και μεταφορά του στην Κυπαρισσία που υπάρχει ακόμα και σήμερα.
Και συνεχίστηκε με τον Καλλικράτη όπου:
1. Μπήκε λουκέτο στον ΟΤΕ Φιλιατρών,
2. Λουκέτο στην Εφορία Φιλιατρών,
3. Υποβάθμιση της ΕΤΕ Φιλιατρών σε θυρίδα συναλλαγών και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα στην Κυπαρισσία,
4. Κλείσιμο του Ειρηνοδικείου,
5. Κλείσιμο της Alpha Bank (πρώην Εμπορικής)
5. Συστηματική υποβάθμιση του ΑΤ Φιλιατρών, και οριστικό κλείσιμο του,
6. Υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών,
7. Περεταίρω υποβάθμιση της Εθνικής Τράπεζας Φιλιατρών με δυο μέρες λειτουργία την εβδομάδα μέχρι τουλάχιστον τέλος καλοκαιριού που φημολογείται οριστικό λουκέτο για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το κατάστημα της Κυπαρισσίας,
8. Υποβάθμιση Δημοτικών υπηρεσιών,
9. Κατάργηση της υπηρεσίας ύδρευσης που είχαμε και πληρώναμε λογικά τιμολόγια για να φτιάξει ο Κατσίβελας ΔΕΥΑΤ στην Κυπαρισσία και να φορτώσουν σε όλο τον Δήμο τα υπέρογκα τιμολόγια ύδρευσης της Κυπαρισσίας.

Φημολογία για κατάργηση του Υποθηκοφυλακίου Φιλιατρών και πιθανή μεταφορά του στην Σπηλιά Κυπαρισσίας,
Φημολογία για κλείσιμο του Κ. Υ. Φιλιατρών
Φημολογία για οριστικό κλείσιμο της Εθνικής Φιλιατρών για να ενισχυθεί της Κυπαρισσίας...
ΩΣ ΠΟΤΕ???
ΩΣ ΠΟΤΕ θα τα ανεχόμαστε αυτά?

Όταν ανακοινώθηκε ο Καλλικράτης ο τότε δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας στην έναρξη της 4ης Γιορτής Καρπουζιού (16 Μαίου 2010) είχε κάνει αποκλειστικά στο Φιλιατρά News μια προφητική δήλωση που εννέα (9) χρόνια μετά δεν απέχει στο ελάχιστο από την πραγματικότητα.
Αλήθεια!!!... Αυτός ο άνθρωπος πόσο μπροστά έβλεπε???



Και εκ του αποτελέσματος λοιπόν, ο Δήμος Τριφυλίας δεν μεγαλούργησε όπως υποστήριζε προπαγανδίζοντας από μικροφώνου "Κυπαρίσσιος ειδήμονας του μικροφώνου" ότι θα μεγαλουργήσει, φτιάχνοντας μάλιστα και ραδιοφωνικά σποτάκια στην υπηρεσία της Προπαγάνδας υπέρ του Δήμου Τριφυλίας που θα είναι το σπίτι μας και άλλες τέτοιες τρίχες κατσαρές.

Θα μπορούσα να αναφερθώ και στους Γαργαλιάνους να δούμε κι εκείνοι τι σοϊ καλό είδαν από τον Δήμο Τριφυλίας αλλά δεν θα το κάνω. Ας κρίνουν μόνοι τους αν ευνοήθηκαν ή όχι από το τερατούργημα του δήμου Τριφυλίας.
Γιατι ο δήμος αυτός δεν έγινε με βάση τις προτάσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α) αλλα καθαρά για να εξυπηρετήσει συμφέροντα της Κυπαρισσίας και οι άλλοι να πανε να ΜΠΙΙΙΙΙΠ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Και προς απόδειξη αυτού σας παραθέτω τις δυο προτάσεις του ΙΤΑ για τους Δήμους που πρέπει να δημιουργηθούν στην Μεσσηνία για να δείτε και μόνοι σας ότι ο Δήμος Τριφυλίας Δεν έχει καμία σχέση με τις δυο προτάσεις των Επιστημόνων του ΙΤΑ αλλά αποτέλεσε επιλογή των Βουλευτών καταγόμενων από την Κυπαρισσία.

Πρόταση μειοψηφίας με 9 Δήμους:

1) Καλαμάτας, Θουρίας, Αριος, Αρφαρών
2) Αβίας, Λεύκτρου
3) Μεσσήνης, Ανδρούσας, Ιθώμης, Αριστομένους, Κοιν. Τρικόρφου
4) Πεταλιδίου, Βουφράδος, Χιλιοχωρίων, Παπαφλέσσα
5) Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αίπειας

6) Φιλιατρών

7) Γαργαλιάνων, Νέστορος

8) Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού, Κοιν. Τριπύλας

9) Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας

Πρόταση πλειοψηφίας με 6 Δήμους:


1) Καλαμάτας, Αβίας, Λεύκτρου, Θουρίας, Αριος, Αρφαρών
2) Μεσσήνης, Ανδρούσας, Αριστομένους, Ιθώμης, Αριστομένους, Πεταλιδίου, Βουφράδος, Κοιν. Τρικόρφου
3) Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αίπειας, Χιλιοχωρίων

4) Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Νέστορος, Παπαφλέσσα

5) Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού, Κοιν. Τριπύλας

6) Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας

Και ΕΡΩΤΩ: Αυτές οι προτάσεις που είχσαν γίνει ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΝ ΕΚΤΡΩΜΑ?????

Μετα από 9 χρόνια που φάγαμε στην μάπα τον Καλλικράτη και τα "καλά του" νομίζω ότι είναι πλέον καιρός η καρκινογένεση αυτή, έτσι όπως είναι, να τερματίσει την ζωή της.

Ο Δήμος Φιλιατρών ΜΠΟΡΕΕΙ να μείνει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα Φιλιατρά όπως και οι άλλες πόλεις(Γαργαλιάνοι και Κυπαρισσία πρέπει να είναι μόνοι τους με τα χωριά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.