Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση Κατσίβελα και Προέδρων και Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων για την εξισωτική αποζημίωση. Επιστολή διαμαρτυρίας του Δ. Τριφυλίας στο ΥΠΑΑΤ

Σήμερα την 5η του μηνός Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Τριφυλίας και των Προέδρων και των Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων Αγριλιάς, Βάλτας, Γλυκορριζίου, Καμαρίου, Μουζακίου, Περδικονερίου, Πλάτης, Ραχών και ......

Χριστιανούπολης, με αντικείμενο συζήτησης το Προσχέδιο της Απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τίτλο: «Οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών».

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Προέδρους και Εκπροσώπους των τοπικών Κοινοτήτων, για τη νέα οριοθέτηση των περιοχών (σύμφωνα με το Προσχέδιο του Υπ.Α.Α.Τ) και για τον αποχαρακτηρισμό των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τριφυλίας από μειονεκτικές, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια της εξισωτικής αποζημίωσης για πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου από 01-01-2019.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Τριφυλίας προχώρησε στην σύνταξη και αποστολή, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Επιστολής Διαμαρτυρίας, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια και ζητώντας την απόσυρση του εν λόγω Σχεδίου και τον άμεσο διάλογο με τους εμπλεκόμενους Φορείς ώστε να εξεταστεί ορθολογικά και όχι πρόχειρα σε ποιες περιοχές πρέπει να αποδοθούν ειδικά χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.