Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου πληρώνεται στους αγρότες το 70% της βασικής ενίσχυσης αλλά όχι το πρασίνισμα

«Είμαστε πανέτοιμοι να πληρώσουμε το 70% της βασικής ενίσχυσης μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ. Όπως και πέρσι, λοιπόν, η Ελλάδα θα βρίσκεται μεταξύ των .....

κρατών μελών της ΕΕ τα οποία θα λάβουν το 70% της ενίσχυσης (αντί για το 50%) που προβλέπει ο Κανονισµός.

Διευκρινίζεται ότι στις δηλώσεις του ο κ. Αραχωβίτης δεν ανέφερε κάτι για πληρωμή του «πρασινίσματος». Η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης έχει προγραμματιστεί μέχρι τέλη Δεκεμβρίου (όπως και πέρσι). Μαζί με την εξόφληση αναμένεται να πληρωθεί και το «πρασίνισμα».

Να θυμίσουμε ότι η Κομισιόν στην σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε: «Οι αγρότες θα µπορούν να λαµβάνουν ποσοστό έως και 70% των άµεσων πληρωµών και 85% των πληρωµών, στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης, ήδη από τα µέσα Οκτωβρίου 2018, αντί να περιµένουν έως τον Δεκέµβριο για να βελτιωθεί η κατάσταση των ταµειακών τους ροών». Και βέβαια άμεση πληρωμή θεωρείται και το «πρασίνισμα»

Από την άλλη οι παραγωγοί γνωρίζουν ότι ταυτόχρονα µε τις πιστώσεις γίνονται και οι «συµψηφισµοί» για χρέη προς το δηµόσιο (εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ κλπ), µε οφειλές προς τους δήµους και ΤΟΕΒ (πληρωµές βοσκοτόπων, τέλη άρδευσης), αλλά και µε τις εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ. Σηµειωτέον επίσης ότι εκτός πληρωµής θα µείνουν όσοι έχουν να λάβουν ποσό λιγότερο από 250 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.