Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ομοβροντία δηλώσεων απο τον πολιτικό κόσμο για την επίθεση στον Κωνααντινέα

Ομοβροντία δηλώσεων επι δηλώσεων από τον πολιτικό κόσμο ξέσπασε μετα την γνωστοποίηση της επίθεσης ξυλοδαρμού που έγινε στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνατντινέα.

Ολοι τους καταδικάζουν την επίθεση που δέχτηκε ενω ο ίδιος ο βουλευτής δηλωνει ότι «Είναι ακραίο φασιστικό επεισόδιο για την εξέλιξη του θέματος με τη Μακεδονία, μου επιτέθηκαν λέγοντας μου ότι… πούλησα τη Μακεδονία.
Είμαι τυχερός που ζω ο φασισμός από όπου κι εάν προέρχεται δεν θα περάσει», σημείωσε ο Π. Κωνσταντινέας στην πρώτη του δήλωση από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας.


Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι .....

"Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς.

Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους".


Η ΝΔ δια του γραφείου τύπου της δηλώνει ότι «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας.
Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία».


Η ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «Η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός της επίθεσης κατά του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κ. Πέτρου Κωνσταντινέα.
Η χρήση βίας δεν είναι επιχείρημα, αλλά πολύ φτωχή λύση για κάθε πρόβλημα».


Ο περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς σε ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό του Πέτου Κωνσταντινέα λέγοντας ότι "Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στον Πέτρο Κωνσταντινέα. Κάθε πράξη βίας αποτελεί πράξη καταδικαστέα από όλους μας.
Με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίζουμε τις πολιτικές και όχι μόνο, διαφωνίες μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες ως απάντηση στις διχαστικές λογικές, που τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί στο πολιτικό προσκήνιο της πατρίδας μας."


Ο Πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης σε δήλωση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook είπε "Εύχομαι περαστικά στον Πέτρο Κωνσταντινέα. Είναι γνωστό ότι έχουμε διασταυρώσει με μεγάλη ένταση τα «πολιτικά μας ξίφη» αλλά σε κάθε περίπτωση η βία με βρίσκει αντίθετο. Καταδικάζω απερίφραστα το γεγονός του ξυλοδαρμού του.
Οι λογικές μίσους και διχασμού, που κάποιοι συστηματικά καλλιεργούν στα χρόνια της κρίσης , πρέπει να σταματήσουν άμεσα"


Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σε ανακοίνωση του αναφέρει: "Η φασιστική, άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, αποτελεί ένα άκρως επικίνδυνο κρούσμα ακροδεξιάς βίας, που προσβάλλει τις δημοκρατικές αξίες. Επιβάλλεται το αντιφασιστικό κίνημα και οι δημοκρατικοί πολίτες να ενδυναμώσουν τους αγώνες για την εξάλειψη του νεοναζισμού. Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ αν νομίζουν ότι θα εκφοβίσουν και θα τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι καλλιεργούν τον εθνικιστικό και διχαστικό λόγο και νομιμοποιούν με τη στάση τους αποτρόπαιες συμπεριφορές. Αναμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν έμπρακτα αυτή τη βίαιη επίθεση."

Ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Γιαννης Πάζιος αναφέρει: "Εκφράζω την συμπαράσταση μου και τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση, στον Βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρο Κωνσταντινέα που έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης. Δεν υφίσταται άλλοθι και νομιμοποιητικό πλαίσιο στη χρήση βίας για οποιαδήποτε διαφωνία. Δυστυχώς καθημερινά η Δημοκρατία μας διολισθαίνει και ο εκφασισμός της κοινωνίας μας είναι ορατός όσο ποτέ. Ελπίζω πως η οργανωμένη πολιτεία θα ακολουθήσει κάθε προβλεπόμενη ενέργεια ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Και επιτέλους ας γίνει αντιληπτό πως το ''φίδι '' κινείται ανάμεσα μας και οφείλουμε άπαντες να αφυπνιστούμε και να αναλογιστούμε για την πολιτική μας δράση και ρητορική."

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ανακοίνωση της δηλώνει ότι Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία απέναντι σε κάθε μορφή βίας
"Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση εις βάρος του Βουλευτή του Σύριζα Μεσσηνίας κ. Πέτρου Κωνσταντινέα. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε έκφραση τυφλής βίας, η οποία σαφώς προκαλεί κοινωνική αναταραχή και απειλεί την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.
Σε κάθε περίπτωση που απειλείται η δημοκρατία, πόσο μάλλον όταν βάλλεται ένας βουλευτής που εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό στο Κοινοβούλιο, είναι χρέος μας άμεσα να αντιδράσουμε και να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε "γνωστούς - αγνώστους" με σαφώς ιδιοτελή κίνητρα.
Αναμένουμε την ίδια στάση να τηρήσουν και οι λοιποί θεσμικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου προκειμένου να μην πληγεί το αρραγές μέτωπο της νομιμότητας και της προάσπισης της δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

“Η Ν.Ε. Μεσσηνίας της ΛΑ.Ε. καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας”

Δηλώσεις από Κοζομπόλη και Μπούζα έξω απο το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας - Νοσηλευτική Μονάδα ΚαλαμάταςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.