Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Πυρσός: Επαναλειτουργία χορευτικού Τμήματος - Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «ΠΥΡΣΟΣ» γνωστός για τη μακρόχρονη πορεία του και πάντα με στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας στις διάφορες μορφές του και πιστός στην υπόσχεσή του για ......

συνέχιση της παράδοσης και της προώθησης για ολοένα και καλύτερου επιπέδου κινήσεις, αποφάσισε να επαναλειτουργήσει τα τμήματα παραδοσιακών χορών, με πεποίθηση ότι αυτή η νέα περίοδος θα είναι εφάμιλλη της 25χρονης πορείας του.

Αυτής της πορείας που τα χορευτικά τμήματά του άφησαν εποχή στον τόπο μας, υπήρξαν πρωτοπόρα με πολλές συμμετοχές σε όλη την Ελλάδα και άνοιξαν το δρόμο ,στο χώρο αυτό , και σε άλλα χορευτικά συγκροτήματα.

Γνωστοποιούμε στα μέλη, τους φίλους του Πυρσού καθώς και στους συμπολίτες του δήμου μας, την έναρξη λειτουργίας χορευτικών τμημάτων παιδικών, εφηβικών, ενηλίκων , αρχαρίων και προχωρημένων από 1/10/2017 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο κάθε Τετάρτη απόγευμα.
Τη διδασκαλία και εκμάθηση των παραδοσιακών χορών αναλαμβάνουν δύο έμπειροι εξειδικευμένοι δάσκαλοι χορού που είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρουν την αναμενόμενη ποιοτική αναβάθμιση που προσδοκούμε κρίνοντάς τους από τις μέχρι τώρα παρουσιάσεις των τμημάτων χορού των φορέων που έχουν αναλάβει.

Για ενημέρωση της σχετικής κατάρτισης που έχουν αλλά και της εμπειρίας τους αναφέρουμε την πορεία τους .

Η κ. Νικολέττα Καλογεροπούλου γεννήθηκε στη Χώρα Μεσσηνίας. Είναι απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Έχει δυο ειδικότητες, του Ελληνικού Παραδοσιακού χορού και της Ρυθμικής γυμναστικής . Είναι προπονήτρια του αθλήματος της ρυθμικής γυμναστικής από το 2014 έως σήμερα στη Χώρα και Μεθώνη Μεσσηνίας. Συμμετέχει ως χορεύτρια σε πολλούς συλλόγους της περιοχής από ηλικία 4 ετών. ΄Ηταν επαγγελματίας χορεύτρια στο θέατρο «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ» για 3 χρόνια. Ασχολείται επαγγελματικά ως δασκάλα παραδοσιακών χορών από το 2014 στον Λαογραφικό ΄Ομιλο Χώρας και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων. Συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια που αφορούν το επάγγελμά της. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα σεμινάρια παραδοσιακών χορών, του θεάτρου Δόρας Στράτου, ΚΕΠΕΜ, σύλλογος ΞΕΝΙΑ Καλαμάτα και πολλά άλλα.

Μαζί της διδάσκει και ο συνεργάτης της κ. Κωνσταντίνος Βεϊόπουλος , ο οποίος έχει ασχοληθεί με τον Ελληνικό παραδοσιακό χορό από 10ετών και συμμετείχε επαγγελματικά στο χορευτικό συγκρότημα παραστάσεων του θεάτρου Ελληνικών χορών «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ» για 6 χρόνια. Παράλληλα είχε συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια Ελληνικών παραδοσιακών χορών όπως της εταιρίας «Εν χορώ» στη Σκοτίνα Πιερίας , του κέντρου έρευνας και προβολής της Εθνικής Μουσικής (ΚΕΠΕΜ-ΣΙΜΩΝ ΚΑΡΑΣ), του θεάτρου «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ». ΄Εχει χορέψει σε πάνω από 600 παραστάσεις παραδοσιακών χορών κι έχει αναλάβει τμήματα, ως δάσκαλος αυτών, σε συλλόγους, γυμναστήρια, σωματεία. Ακόμα ασχολείται με αργεντίνικο τάνγκο επαγγελματικά έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα με καταξιωμένους δασκάλους ΄Ελληνες και Αργεντίνους κι έχει διδάξει σε σχολές χορού.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στα παρακάτω μέλη του Δ.Σ του συλλόγου
1) Αποστολόπουλος Παναγιώτης τηλ. 27610/33151 κ΄ 694 933 8872
2) Μαίρη Γκότση τηλ. 697 320 1685
3) Βέννου Κωνσταντίνα τηλ. 694 974 6802
4) Καλογεροπούλου Νικολέττα τηλ. 693 481 6237


Οι εγγραφές αρχίζουν από 1/9/2017 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο , κάθε Τετάρτη και ώρα 6-8 μμ.

Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών
«Ο ΠΥΡΣΟΣ»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.