Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Λεύκη Τριφυλίας: Παράνομη σύνδεση γεώτρησης στο δίκτυο ύδρευσης – Αυθαιρεσία της ΔΕΥΑΤ, κίνδυνος για δημόσια υγεία…

Χωρίς απόφαση, χωρίς έλεγχο, χωρίς ενημέρωση – Τι νερό πίνουν οι κάτοικοι; Υπάρχει Εισαγγελέας;

Σήμερα το πρωί επικοινωνήσαν με το gargalianoionline κάτοικοι της κοινότητας Λεύκης όπου μας ενημέρωσαν πως έπειτα από 4 ημέρες επανήλθε η υδροδότηση στην .....

κοινότητα… όμως το νερό ήταν «κόκκινο», ακατάλληλο προς πόση. Μάλιστα η καταγγελία τους συνοδευόταν και από μια φωτογραφία με δύο γεμάτα μπουκάλια νερού όπου είναι εμφανής η διαφορά στο χρώμα του νερού διερωτώμενοι αν αυτοί που τροφοδότησαν το δίκτυο με νερό θα έπιναν από αυτό;

Μετά από την καταγγελία αυτή βρεθήκαμε στο χώρο της δεξαμενής της κοινότητας Λευκής όπου εκεί διαπιστώσαμε ότι έχει συνδεθεί στη δεξαμενή αγωγός από γεώτρηση για να τροφοδοτεί την δεξαμενή με νερό. Αυτό από μόνο του δεν είναι μεμπτό καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι δεξαμενές όταν υπάρχουν ανάγκες, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η ζήτηση είναι μεγάλη, γεμίζουν με νερό από γεωτρήσεις, ΟΠΟΥ πρώτα έχουν γίνει αναλύσεις για την καταλληλότητα του νερού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δεξαμενή φαίνεται πως γεμίζει παράνομα, χωρίς να έχει ενημερωθεί κάποιος και πολύ περισσότερο χωρίς να έχει βγει μια ανακοίνωση προς τους κατοίκους που να αναφέρει το γεγονός πως η υδροδότηση γίνεται από γεώτρηση και πολύ περισσότερο να αναφέρει αν το νερό είναι κατάλληλο ή όχι προς πόση.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Λεύκης – Τραγάνας κ. Γιάννη Καραχούντρη, στην ερώτησή μας αν είναι ενήμερος πως η κοινότητας Λεύκης τροφοδοτείται με νερό από γεώτρηση μας ανέφερε πως δεν γνωρίζει κάτι καθώς δεν τον έχει ενημερώσει κάποιος, όπως γινεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Απευθυνθήκαμε και στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης «Τέλλος Άγρας» κ. Τάσο Αδρακτά, καθώς ο σύνδεσμος τροφοδοτεί την κοινότητα με νερό και έχει επίσης αρμοδιότητα, στην ίδια ερώτηση μας απάντησε πως δεν είναι ενήμερος για κάτι τέτοιο.

Τελικά, αποδεικνύεται πως η ΔΕΥΑ Τριφυλίας για ακόμη μια φορά «έβαλε» το χεράκι της γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της, όπως είχε κάνει και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Τ.Κ. Πύργου, τον σύνδεσμο ύδρευσης που τροφοδοτεί τις κοινότητες παρέχοντας αμφιβόλου ποιότητας νερό!

Αυτή ήταν η λύση, κ. Κατσίβελα; -Η παράνομη σύνδεση γεώτρησης;

Κε. Δήμαρχε, την περασμένη Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο απαντώντας ερώτηση του Δημήτρη Κουτσούλη για την Τραγάνα και τη Λεύκη που επί τρεις μέρες έμειναν χωρίς νερό είπατε συγκεκριμένα: «το θέμα των Κοινοτήτων, της Τραγάνας και της Λεύκης και αυτό πήρε το δρόμο του και ήδη πρέπει να θεωρείται λυμένο». Αυτή ήταν η προτεινόμενη λύση;

Κε. Πρόεδρε της ΔΕΥΑ Τριφυλίας εσείς θα πίνατε νερό αμφιβόλου ποιότητας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.