Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ποιοι κίνδυνοι «κρύβονται» στο ξαναγέμισμα των πλαστικών μπουκαλιών με νερό

Σχεδόν όλοι ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ξαναγεμίζουμε τα πλαστικά μπουκάλια με νερό ή ώστε να τα διατηρούμε στο ψυγείο κρύα. Ποιους κινδύνους κρύβει όμως αυτή η πρακτική

Σύμφωνα με .....

τους ειδικούς αυτή είναι μια πρακτική που πρέπει να αποφεύγουμε αφού τα πλαστικά μπουκάλια νερού είναι συχνά δύσκολο να καθαριστούν. Αυτό μπορεί να τα κάνει ιδανικές εστίες για την ανάπτυξη βακτηρίων. Ερευνητές από το το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι τα βακτήρια συχνά “ευδοκιμούν” στις πλαστικές φιάλες.

Επίσης, οι μικροβιολόγοι επισημαίνουν ότι τα πλαστικά μπουκάλια νερού μπορούν να μεταδώσουν επικίνδυνες ασθένειες, οι εντερικοί ιοί.

Επίσης τα πλαστικά μπουκάλια μπορεί να διαρρεύσουν χημικές ουσίες στο περιεχόμενό τους, όταν επαναχρησιμοποιούνται, ειδικά αν καθαρίζονται σε ένα περιβάλλον υψηλής θερμότητας, όπως το πλυντήριο πιάτων.

Τα περισσότερα πλαστικά μπουκάλια νερού που έχουν επάνω την ένδειξη “1” σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένα από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, το οποίο, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μπορεί να περιέχει αντιμόνιο, μια χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο. Οι πλαστικές φιάλες που έχουν την ένδειξη “3”, είναι κατασκευασμένες από πολυβινυλοχλωρίδιο.

Οι φιάλες αυτές περιέχουν φθαλικές ενώσεις, οι οποίες μπορεί να συνδέονται με αναπαραγωγικά προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.