Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Πώς θα γίνει η αντικατάσταση των παλιών χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ

Το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» μπαίνει σε κυκλοφορία από την Τρίτη στις 4 Απριλίου 2017.

Η νέα σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ ονομάζεται «Ευρώπη» επειδή δύο από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της.....

περιέχουν μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας από την οποία προέρχεται και το όνομα της ηπείρου μας.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ αποφάσισε να διακόψει οριστικά την παραγωγή του τραπεζογραμματίου των 500 ευρώ και να μην το συμπεριλάβει στη σειρά τραπεζογραμματίων «Ευρώπη». Οι άλλες ονομαστικές αξίες παραμένουν ίδιες: 5, 10, 20, 50, 100 και 200 ευρώ.

Τα τραπεζογραμμάτια ευρώ της πρώτης σειράς θα συνεχίσουν να εκδίδονται παράλληλα με τα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Ευρώπη» έως ότου εξαντληθούν τα υφιστάμενα αποθέματα. Στη συνέχεια θα αποσυρθούν σταδιακά από την κυκλοφορία.

Τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς θα διατηρήσουν την αξία τους επ’ αόριστον

Η ημερομηνία κατά την οποία τα τραπεζογραμμάτια ευρώ της πρώτης σειράς θα πάψουν να αποτελούν νόμιμο χρήμα θα ανακοινωθεί στο μέλλον. Ωστόσο, τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς θα διατηρήσουν την αξία τους και θα μπορούν να ανταλλάσσονται στις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες του Ευρωσυστήματος επ’ αόριστον.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι, τα παλιά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ δεν χάνουν την αξία τους. Η αντικατάστασή τους με τα καινούργια χαρτονομίσματα ενδέχεται να κρατήσει χρόνια. Η απόσυρση των παλιών χαρτονομισμάτων θα γίνει σταδιακά, όπως είχε γίνει άλλωστε και με τα 20ευρα.

Οι τράπεζες σταδιακά θα μαζεύουν μέσω των καθημερινών συναλλαγών τα 50ευρα και θα ρίχνουν στην κυκλοφορία τα καινούρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.