Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Η “ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ PROWEIN 2017

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε δυναμικά το παρόν στη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών «ProWein», που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου 2017 στον εκθεσιακό Messe Dϋsseldorf στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία.

Η έκθεση, που .....

πραγματοποιήθηκε για 24η χρονιά, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί την πιο σημαντική επιχειρηματική πλατφόρμα του κόσμου για τον διεθνή οίνο και τα οινοπνευματώδη ποτά, ενώ η συμμετοχή εκθετών, αλλά και επισκεπτών ήταν η μεγαλύτερη από ποτέ, θέτοντας νέα πρότυπα. Πάνω από 6.500 εκθέτες από περισσότερες από 60 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα τους, ενώ την επισκέφτηκαν συνολικά 58.500 εμπορικοί επισκέπτες από 130 χώρες. Οι εκθέτες από την Ελλάδα ανήλθαν στους 110.

Στο ανεξάρτητο περίπτερο 160 τ.μ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν 33 οινοποιοί από την Αρκαδία, την Αχαΐα, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Ηλεία, την Κορινθία και την Αργολίδα, μέσω των οποίων δόθηκε η ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό εμπορικών επισκεπτών να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής γεύσης και ποιότητας πελοποννησιακά κρασιά, αποδεικνύοντας πόσο ισχυρός και ικανός είναι ο κλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα Πελοποννησιακά κρασιά τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που ενισχύει το βασικό στόχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε με την παρουσία του ο κ. Περικλής Μαντάς, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας, ο οποίος συνομίλησε με τους εκπροσώπους των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και εμπορικούς επισκέπτες, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας των φορέων με τις παραγωγικές τάξεις, όσον αφορά στην προώθηση και προβολή των προϊόντων της περιοχής.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν και πολλοί ομογενείς, ενώ τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οποίος εξήρε τη συνεχή και εντατική προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.