Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΔΩΡΕΑΝ νέο ηλεκτρονικό βιβλίο του Γιώργου Πιπερόπουλου «Managing Primary and Secondary Schools – A Primer»

Με αυτόν τον τίτλο στα Αγγλικά -- σε ελεύθερη μετάφραση:
«Εισαγωγή στη Διοίκηση Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» έθεσε πριν λίγες μέρες σε παγκόσμια κυκλοφορία ο Άγγλο – Γερμανό - Δανέζικος Διεθνή Εκδοτικός Οίκος Bookboon.com το ψηφιακό βιβλίο που συνέγραψαν ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος και η θυγατέρα του Δόκτωρ Νατάσσα Πιπεροπούλου.

Οι αναγνώστες του .....

blog μπορούν να αποκτήσουν το ηλεκτρονικό βιβλίο ΔΩΡΕΑΝ και να το «κατεβάσουν» ως PDF από τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://bookboon.com/en/managing-primary-secondary-schools-ebook

Το ψηφιακό βιβλίο του γνωστού στους αναγνώστες και αναγνώστριες μας από την συχνή αρθρογραφία του, συνταξιούχου Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δόκτορα Γιώργου Πιπερόπουλου και της θυγατέρας του Δόκτορος Νατάσσας Πιπεροπούλου η οποία εργάζεται ως μόνιμη ψυχολόγος επί σειρά ετών σε σχολεία «ειδικής αγωγής», ερευνά σε παγκόσμιο επίπεδο τα δεδομένα επιχειρώντας μία πρωτότυπη διασύνδεση των θεμάτων της Επιστήμης και Τέχνης του Μάνατζμεντ και της Παιδείας.

Το βιβλίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Παιδεία όπως αυτή αναπτύχθηκε στην Αρχαία Ελλάδα, το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού, και αποδίδοντας την δέουσα για ιστορικούς λόγους προσοχή σκιαγραφεί τα θέματα παιδείας στην Αρχαία Κίνα και στην Ινδία.
Στο βιβλίο γίνεται σύντομη αλλά κατατοπιστική περιήγηση στα σημερινά συστήματα Παιδείας καθώς και αναλυτική αναφορά στην «ειδική εκπαίδευση» σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης, της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Το νέο ηλεκτρονικό βιβλίο που συνέγραψαν πατέρας και θυγατέρα πρωτοτυπεί καθώς παρουσιάζει την Διοίκηση ως Επιστήμη και Τέχνη (management as both Science and Art) και προσφέρει ανάγλυφα, τεκμηριωμένα από την Διεθνή Βιβλιογραφία, τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν Διεθνώς το προφίλ και το πρότυπο επιτυχημένων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίκαιρο σύγγραμμα που προστίθεται όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια βιβλιογραφία καθώς είναι γραμμένο στα Αγγλικά. Βιβλίο χρήσιμο σε φοιτητές Πανεπιστημίων, σε στελέχη και εκπαιδευτικό προσωπικό Γενικής Παιδείας και «ειδικής αγωγής» καθώς και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που ενδιαφέρεται για τα δεδομένα της σύγχρονης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην κλασική σελίδα της «αφιέρωσης» οι δύο συγγραφείς γράφουν χαρακτηριστικά:
«Στους μαθητές μας που δίνουν ιδιαίτερα νοήματα στη ζωή μας…»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.