Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Νταβατζιλίκι 20 ευρώ από κάθε δήλωση ΟΣΔΕ θέλει η Gaia Επιχειρείν, σύμφωνα με τη σύμβαση που έφερε στο φως η Ένωση Αγρινίου

Με σκληρή γλώσσα σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα e-ea.gr η Ένωση Αγρινίου καταγγέλει την Gaia Επιχειρείν και υποστηρίζει ότι θέλει "να μετατρέψει τα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. σε εισπρακτικά κέντρα", ενώ .....

ζητάει από την πολιτεία "να προστατεύσει τη νομιμότητα, τη λογική και τους παραγωγούς".

Στη συνέχεια, αναφέρει: "Ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο η νομιμοφανής έκφραση του παραλογισμού. Και λαμβάνει πλέον διαστάσεις άκρως προσβλητικές, τόσο προς την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ξεκίνησε μια γενναία προσπάθεια απαλλαγής των παραγωγών από Φορείς που συντονισμένα και καλά οργανωμένα διεκδικούσαν και έπαιρναν ποσοστό των επιδοτήσεων τους όσο και προς την ίδια δημοκρατική, ελεύθερη και ακηδεμόνευτη λειτουργία των θεσμών του κράτους και των υπηρεσιών του.

Με απλά λόγια: Η σύμβαση που η εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. ζητά από τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων να υπογράψουν, είναι παράλογη, παράνομη, εκβιαστική και προφανέστατα …χαριστική!

Εξηγούμε: Τα ΚΥΔ καλούνται άμεσα να υπογράψουν μια σύμβαση που ουσιαστικά καταργεί το ρόλο τους και τα μετατρέπει σε εισπρακτικά κέντρα της εν λόγω εταιρείας, στην οποία, άγνωστο γιατί, πως, για ποιες υπηρεσίες και με ποια αξιολόγηση επιχειρείται να της παραχωρηθεί το δικαίωμα να εξακολουθεί να βάζει το χέρι στην τσέπη των αγροτών και να αποκομίζει υπέρογκα κέρδη. Οι εισπράξεις, μάλιστα, θα γίνονται όχι με βάση το όποιο παρεχόμενο έργο-υπηρεσία, αλλά… ανάλογα με το ύψος της επιδότησης κάθε δικαιούχου παραγωγού!!! Δηλαδή για την ίδια υποτιθέμενη εργασία, οι αγρότες θα πρέπει να πληρώνουν όχι το ίδιο αντίτιμο, αλλά, σύμφωνα με το ποσό της Ενίσχυσης που δικαιούνται.

Με βάση τα προβλεπόμενα, η εταιρεία διπλασιάζει το ποσοστό κέρδους της, από το 20 στο 40%!!! Και ενώ το υπουργείο άνοιξε διάπλατα την πόρτα για την εκδίωξή της, κάποια «αόρατα» συμφέροντα προσπαθούν τώρα να την επαναφέρουν απ’ το παράθυρο, μετά Βαΐων, κλάδων και χρυσοφόρων συμβάσεων.

Η σύμβαση αναφέρει διάρκεια μέχρι το 2020, οπότε και λήγει η τρέχουσα προγραμματική περίοδος. Αυτό, όμως, δεν είναι αρκετό για την εν λόγω ιδιωτική εταιρεία, η οποία θέτει απαράβατο όρο κανένα ΚΥΔ να μην έχει το δικαίωμα μέχρι ένα έτος μετά τη λήξη της σύμβασης να αναπτύξει παρόμοια ή συναφή δραστηριότητα.

Δηλαδή, για την επόμενη προγραμματική περίοδο, μέχρι το 2030, μόνο η εταιρεία αυτή θα έχει δικαίωμα τέτοιας δραστηριότητας! Συνιστά απύθμενη πρόκληση και θράσος άνευ ορίων το να προσπαθεί να επιβάλλει μια νεόκοπη εταιρεία τριών μόλις ετών σε Συνεταιρισμούς με διάρκεια ζωής και προσφορά μέχρι και ενός αιώνα, απαγορευτικές διατάξεις για υπηρεσίες που από ιδρυτικού καταστατικού είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε στα μέλη μας. Καθίσταται σαφές ότι οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Όχι σε κράτος δικαίου, που σέβεται τους πολίτες, τους νόμους και τις αυτονόητες αρχές καλής λειτουργίας του ανταγωνισμού.

Εκτιμούμε ότι αυτή η σκανδαλώδης σύμβαση θα επιστραφεί ως απαράδεκτη στην εταιρεία και πως η πολιτεία θα μεριμνήσει για τη διαφύλαξη του κύρους και των ίδιων της των αποφάσεων. Δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας και θα καταφύγουμε στα αρμόδια όργανα της πολιτείας και της Ε.Ε., προκειμένου να προστατεύσουμε την αυτοτέλεια των ΚΥΔ και το εισόδημα των παραγωγών.

Καλούμε τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να εξηγήσει στη βάση ποιας λογικής εγκρίνει τέτοιες συμβάσεις. Καλούμε την ηγεσία του ΥπΑΑΤ να διασφαλίσει τη διαφάνεια και να περιφρουρήσει τα όσα αποφάσισε και προ ημερών ανακοίνωσε. Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να τοποθετηθεί και να πράξει κατά νόμο και συνείδηση. Καλούμε το σύνολο των ΚΥΔ να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς. Καλούμε τους παραγωγούς να απομονώσουν όσους ενεργούν και παρασιτικά διαβιούν σε βάρος τους.

Δείτε εδώ το σχέδιο της προτεινόμενης σύμβασης

Agro24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.