Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω του ο χθεσινοβραδινός ανεμοστρόβιλος στην Αγία Κυριακή. [ Φωτογραφίες + Video ]

Ολοκληρωτική η καταστροφή από το Χαλάζι στην Χριστιανούπολη Φιλιατρών

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε η καταστροφή που προκλήθηκε από τον χθεσινοβραδινό ,,,,,,

ανεμοστρόβιλο σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι που έπληξε κυρίως την Αγία Κυριακή αλλά και άλλες περιοχές όπως Γιόλακα και Χριστιανούπολη, ζημιές Οι οποίες προκλήθηκαν σε ελαιοπερίβολα σπίτια και θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Από τις 8 το πρωί κλιμάκιο της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ Χαράλαμπο Καναλουπίτη βρέθηκε στην πληγείσα περιοχή όπου διαπίστωσε την έκταση των ζημιών ενημέρωσε αρμοδίως δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα ο οποίος αργότερα επισκέφτηκε και εκείνος την περιοχή.

Στην Αγία Κυριακή το φως της μέρας αποκαλύφθηκε η μεγάλη ζημιά που προκλήθηκε αφού πάνω από 40 ελιές ξεριζώθηκαν, θερμοκήπια ισοπεδώθηκαν, δέντρο έπεσε σε στέγαστρο αυτοκινήτου, κεραμίδια ξηλώθηκαν από σκεπές εννοώ ο πολύ δυνατός άνεμος προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά σε ελαιοκαλλιέργειες στην περιοχή της Χριστιανούπολης Φιλιατρών.

Επισκεφτήκαμε το πρωί στο σπίτι του κυρίου Διονύση Κοροβίλα στην Αγία Κυριακή, το οποίο υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές αφού ξηλώθηκαν τμήματα της Σκεπής και με πολύ μικρές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο το οποίο ο δυνατός άνεμος σήκωσε το πίσω τμήμα του και το έριξε πάνω στην κολόνα της πυλωτής του σπιτιού.
Το πιο απίστευτο είναι ότι η μανία του ανέμου ήταν τόσο μεγάλη που σήκωσε σαν χαρτόνια 2 χαγιάτια από σπίτι του και τα μετέφερε σε απόσταση περίπου 150 μέτρων μέσα σε ελαιοπερίβολο..
Επίσης στην Αγία Κυριακή θερμοκήπια ισοπεδώθηκαν στην κυριολεξία γεμίζοντας με απόγνωση τον ιδιοκτήτη τους.

Στην περιοχή κοντά στην Γιόλακα και συγκεκριμένα στο ποτάμι μετά τη διασταύρωση της Αγίας Κυριακής στην ανηφόρα το χώμα έχει κυλήσει και οι ρίζες από τα σκήντα είναι κυριολεκτικά στον αέρα με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών είπε ότι θα πρέπει ο δήμος να ενεργήσει άμεσα έτσι ώστε τα προβληματικά αυτά δέντρα να κοπούν για να μην γίνει κανένα ατύχημα.

Στην περιοχή της Γιόλακας ζημιά υπέστη καινούργιο θερμοκήπιο το οποίο δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο καθώς ο δυνατός αέρας Προξένησε ζημιές σε τμήματα της οροφής καθώς και Άλλα τμήματα του θερμοκηπίου.
Ζημιές από τη σφοδρή χαλαζόπτωση προκλήθηκαν σε μεγάλη έκταση με πέσιμο ελαιόκαρπου στην Χριστιανούπολη Φιλιατρών όπου εκτιμάται ότι η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο διευθυντής της αγροτικής ανάπτυξης κ Αντώνης Παρασκευόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για ζημιές σε έκταση περίπου τεσσάρων χιλιάδων στρεμμάτων ελαιοκαλλιέργειας.
Όπως επεσήμανε ο κ Παρασκευόπουλος το κακό είναι το φαινόμενο βρήκε τους αγρότες σε περίοδο ελαιοσυγκομιδής με έναν καρπό καλό και ποιοτικό που αναμενόταν να δώσει όπως πάντα η καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου τόνισε ότι οι αγρότες θα πρέπει να απευθυνθούν στον τοπικό αντιπρόσωπο του έλεγα προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις

Παρακάτω θα βρείτε τις δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου και πολύ πλούσιο φωτογραφικό Υλικό από τις καταστροφές όπως τις αποτύπωσε ο φακός του Filiatra News



Τις φωτογραφίες μπορείτε να τις δείτε πιο άνετα εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.