Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

«Παγώνουν» οι αλλαγές σε τέλη κυκλοφορίας 2017 και επίδομα θέρμανσης

Στις καλένδες παραπέμπονται δύο πολύ συγκεκριμένες εξαγγελίες του τέως αν. υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη - Υψηλόβαθμη πηγή του υπ. Οικονομικών κάνει λόγο για τεχνικές δυσκολίες, ενώ σε ό, τι αφορά τις αυξήσεις του ΕΦΚ στα τσιγάρα απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν

Ανοικτό άφησε .....

το ενδεχόμενο να μην αλλάξουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 άφησε πριν από λίγο αρμόδιος παράγων του υπουργείου Οικονομικών. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν αν είναι τεχνικά δυνατό να υποστηριχθούν οι αλλαγές στα γεωγραφικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης που είχε εισηγηθεί ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα ανέφερε το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, λόγω πίεσης χρόνου θεωρείται αμφίβολο αν θα νομοθετηθούν τελικά οι αλλαγές στα ποσά των τελών κυκλοφορίας που είχε εισηγηθεί ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, οι οποίες αφορούσαν σε μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά μεσαίου και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και σε αυξήσεις για τα καινούργια και ακριβά.

«Θα δούμε αν τελικά θα υπάρξουν αλλαγές», τόνισε χαρακτηριστικά η αρμόδια πηγή. Ως προς το θέμα των αλλαγών στα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης (ανακατανομή των ποσών επιδότησης ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες ακόμα και εντός του ίδιου νομού ), η ίδια πηγή ανέφερε ότι θα ξεκαθαρίσει εντός των επομένων ημερών .

«Στο βαθμό όπου μπορούν να υποστηριχθούν οι αλλαγές από τις υπηρεσίες σε τεχνικό επίπεδο , οι αλλαγές θα προχωρήσουν», διευκρίνισε. Σχετικά με το αίτημα διαφόρων φορέων για κατάργηση ή αναβολή των επικείμενων αυξήσεων (από 1η Ιανουαρίου) στον ΕΦΚ στα τσιγάρα, η ίδια πηγή απέκλεισε κατηγορηματικά να μην εφαρμοστούν.

Συμπλήρωσε όμως ότι σταδιακά, στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι όσο αυξάνονται τα έσοδα , οι έμμεσοι φόροι να μειώνονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.