Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, μετά τον τερματισμό της τριήμερης απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στον πετρελαϊκό τομέα του Κουβέιτ, ενώ τα στοιχεία δείχνουν άνοδο των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων.

Οι τιμές των .....

συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης για το πετρέλαιο τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά 68 σεντς στα 43,35 δολ το βαρέλι. Χθες η τιμή τους είχε αυξηθεί κατά 1,12 δολ το βαρέλι ή 2,6% στα 44,03 δολ το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού μειώθηκαν κατά 85 σεντς στα 40,23 δολ το βαρέλι, έναντι της αύξησης κατά 1,30 δολ το βαρέλι ή 3,3% στα 41,08 δολ το βαρέλι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Οι εργαζόμενοι στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Κουβέιτ, τερμάτισαν την απεργιακή κινητοποίησή τους, μετά από τρεις ημέρες, μειώνοντας την παραγωγή σχεδόν κατά 50% στα 1.1 εκατ βαρέλια, έναντι ομαλής ημερήσιας παραγωγής 3 εκατ βαρελιών ημερησίως. Η παραγωγή αποκαθίσταται σταδιακά φτάνοντας περίπου στα 1,5 εκατ βαρέλια την ημέρα.

Τα αποθέματα του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατ βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα στα 539,5 εκατ βαρέλια, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για αύξησή τους, κατά 2,4 εκατ βαρέλια.

Η εξέλιξη αυτή, ενισχύει την τάση περαιτέρω μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου, μετά την αποτυχία των βασικών χωρών παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να καταλήξουν σε συμφωνία σταθεροποίησης της παραγωγής, την Κυριακή, στη Ντόχα του Κατάρ.

reporter.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Στα Φιλιατρά τις τελευταίες εβδομάδες ανεβαίνουν..... Να πέσουν πέφτουν δύσκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.