Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Οι Ανθοστολισμένοι επιτάφιοι των Φιλιατρών + Δημοτικών Διαμερισμάτων της Δ.Ε. Φιλιατρών [ Φωτογραφίες ]

+ Πλάτης, Χαλαζόνι
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και ζούμε την κορύφωση του Θείου δράματος με τον Θάνατο του Ιησού και τον ενταφιασμό του.
Η αποκαθήλωση του Ιησού από τον σταυρό έγινε στις εκκλησίες των Φιλιατρών σήμερα το πρωί και το βράδυ θα γίνει η περιφορά των .....

επιταφίων.

Πριν από 4 χρόνια είχαμε δεχτεί μια προτροπή από συμπατριώτη μας Φιλιατρινό που ζει στο εξωτερικό να ανεβάσουμε φωτογραφίες από τους επιταφίους της Πόλης μας. Κάτι το οποίο και κάναμε.
Έκτοτε κάθε χρόνο, την Μεγάλη Παρασκευή κάνουμε μια βόλτα στις εκκλησίες και φωτογραφίζουμε τους επιταφίους και σας τους παρουσιάζουμε. Εστω και νοερά να είστε μαζί μας.

Κάθε χρόνο οι στολισμοί διαφέρουν. Άλλοτε ομορφότερος είναι ο ένας, άλλοτε ο άλλος και πάει λέγοντας. Για την φετινή χρονιά η γνώμη μας είναι πως ο πιο όμορφα στολισμένος Επιτάφιος είναι αυτός του Αγίου Νικολάου.
Δεύτερος σε ομορφιά –πάντα κατά την γνώμη μας- του Αγίου Αθανασίου, Τρίτος του Αγίου Χαραλάμπους (Παναγίας) και τέταρτός του Αγίου Ιωάννη.

Όπως και να έχει το θέμα, το Φιλιατρά News σας παρουσιάζει τους επιταφίους της πόλης μας και αν τα καταφέρουμε θα σας δείξουμε και κάποιους ακόμα.
Αξίζει να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στις γυναίκες που ξενύχτησαν στις εκκλησίες για να στολίσουν τους επιταφίους με μεράκι και πολύ αγάπη.
Ευχόμαστε σε όλους σας Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Ξεκινάμε Αλφαβητικά. Μπορείτε να πατήσετε επάνω στι εικόνες για πολύ μεγάλο μέγεθος και να τους δείτε καλύτερα.

Επιτάφιος Αγίου ΑθανασίουΕπιτάφιος Αγίου ΙωάννηΕπιτάφιος Αγίου ΝικολάουΕπιτάφιος Αγίου Χαραλάμπους (Παναγία)Επιτάφιος της Πλάτης (Καναλουπού)

Φωτό Τάσος Μπουρδέκας

Επιτάφιος στο Χαλαζόνι

Φωτό Τάκης ΓΕωργακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.