Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες με «μικροτσίπ» (φωτο)

Νέες «διαφορετικές» ταυτότητες, πιο σύγχρονες και με βιομετρικά στοιχεία που δεν αντιγράφονται και δεν πλαστογραφούνται θα έχουμε σε λίγο καιρό στα χέρια μας.

Οι νέες ταυτότητες .....

θα περιέχουν μικροτσιπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κλπ έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες.

Οι νέες ταυτότητες έρχονται καθώς υπάρχουν σφοδρές πιέσεις κυρίως από τις ΗΠΑ για αλλαγή των υπαρχόντων ταυτοτήτων οι οποίες πλαστογραφούνται εύκολα.

Για να αποκτήσουμε τις νέες ταυτότητες εκτός από τα … βασικά, που περιλαμβάνουν φωτογραφία κλπ θα πρέπει να πληρώσουμε και 10 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το αντίτιμο του παραβόλου. Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Η διαδικασία για τις νέες ταυτότητες, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, προβλέπει ότι οι επιτροπές που έχουν αναλάβει το έργο θα πρέπει να έχουν παραδώσει τους φακέλους με τις προτάσεις τους ως τα μέσα Ιουνίου, μετά θα ακολουθήσει ο σχετικός διαγωνισμός για τον ανάδοχο και ύστερα ως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017 θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων, ουσιαστικά σε έναν χρόνο από τώρα όλες οι ταυτότητες θα ξεκινήσουν να αλλάζουν.

taytotita1
images hosting



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.