Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Formula1 Το ατύχημα του Αλόνσο [ Video ]

Το απίστευτο ατύχημα μεταξύ Αλόνσο και Γκουτιέρεζ που ανάγκασε να γίνει διακοπή στον πρώτο αγώνα της σεζόν στην Αυστραλία.

Τρομακτικό ατύχημα .....

είχαμε στον 17ο γύρο του πρώτου αγώνα της φετινής σεζόν της Formula1 για να έχουμε σε πρώτη φάση αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα και σε δεύτερη φάση κόκκινη σημαία και διακοπή δύο γύρους αργότερα.

Ο Φερνάντο Αλόνσο στην προσπάθειά του να περάσει τον Εστεμπάν Γκουτιέρεζ ακούμπησε τον Μεξικανό στο πίσω μέρος, με το μονοθέσιό του να φεύγει εκτός σιρκουί με μεγάλη ταχύτητα, να φέρνει δύο τούμπες στον αέρα και να καταλήγει στα προστατευτικά λάστιχα για να διαλυθεί! Όσο για τον πιλότο της Haas, τη γλίτωσε με τετακέ και κατάληξη στο χώμα.

Βέβαια, αμφότεροι εγκατέλειψαν, ωστόσο το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπέστη κανείς το παραμικρό, με τους δύο πιλότους να αγκαλιάζονται, τον Αλόνσο να χαιρετά το κοινό και αμφότερους να μεταφέρονται στα πιτς με το ιατρικό αυτοκίνητο.

Ο Αλόνσο μετά το τέλος τους αγώνας, ακόμα φανερά σοκαρισμένος, χαρούμενος και εξαιρετικά τυχερός έκανε δηλώσεις στις κάμερες :

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εμπρός σας και σας μιλώ… Θέλω να ευχαριστήσω την FIA για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει στις προδιαγραφές ασφαλείας. Είμαι το ζωντανό παράδειγμα πως αυτές οι προδιαγραφές… λειτουργούν! Ήταν ένα καθαρά αγωνιστικό συμβάν. Περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή για να κάνω την κίνησή μου αλλά δεν περίμενα πως (ο Γκουτιέρεζ) θα φρενάριζε τόσο νωρίς. Αλλά ήμουν τυχερός…»

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν πιστεύει πως έχει ποσοστό ευθύνης ο Γκουτιέρεζ, ο Αλόνσο απάντησε ως παντελονάτος πρωταθλητής.

«Όχι καμιά ευθύνη δεν έχει. Αυτά είναι αγωνιστικά γεγονότα. Όλοι ξέρουμε την επικινδυνότητα του σπορ. Αυτά τα ατυχήματα είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν ήταν μια ευχάριστη στιγμή… Θα έλεγα πως ήταν πολύ τρομακτική. Φοβήθηκα πως δεν θα είχε καλό τέλος ιδιαίτερα όταν άρχισαν οι τούμπες. Ο κάθε οδηγός κάνει τον αγώνα του δίχως να γνωρίζει τι θα κάνει ο άλλος οδηγός πίσω του. Ήταν μια άτυχη στιγμή και για τους δυό μας. Και ευτυχώς για μένα που στάθηκα τόσο τυχερός.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.