Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Γκάλοπ: 3,8% το προβάδισμα της Ν.Δ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco το 67% των πολιτών θεωρεί λάθος τους χειρισμούς στο προσφυγικό - To 84% είναι δυσαρεστημένο από την απόδοση της κυβέρνησης.

Στο ναδίρ κατρακυλά ....

η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία καταγράφει ιστορικά πλέον χαμηλά ποσοστά αποδοχής από την ελληνική κοινωνία, τέτοια που κανένα άλλο κυβερνητικό σχήμα δεν έχει καταγράψει είτε στο πρόσφατο μνημονιακό παρελθόν είτε παλαιότερα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο σχηματισμός άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή επιλέγεται από το 38% των πολιτών που συμμετείχαν σε γκάλοπ της Alco για το «Πρώτο ΘΕΜΑ», ενώ στο 21% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που προτιμούν τις εκλογές και στο 22% όσοι θεωρούν προτιμητέα επιλογή να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όσο για την απογοήτευση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία, είναι χαρακτηριστικό ότι το 72% των πολιτών εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα θα επιδεινωθεί το επόμενο εξάμηνο.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ, με ποσοστό 21,1%, διευρύνει τη διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 17,3%. Στο 6,1% ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ «πέφτει» στο 5%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 3,6%, η Ένωση Κεντρών με 2,6%, οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα με 2,2% και το Ποτάμι με 1,8%.

Το 85% των πολιτών δηλώνει ότι δεν αντέχει άλλους φόρους και περικοπές συντάξεων ενώ επτά στους δέκα βλέπουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει το επόμενο δίμηνο.
Στον δείκτη εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση το 84% της κοινής γνώμης απαντά αρνητικά στο ερώτημα για την ικανοποίηση τους από την απόδοση της κυβέρνησης έναντι μόλις του 9% που απαντά θετικά.

Η κυβερνητική κατάρρευση αποτυπώνεται ίσως περισσότερο στις απαντήσεις για το ηθικόπλεονέκτημα που το 81% θεωρεί ότι έχασε η κυβέρνηση έναντι του 9% που πιστεύει πως το διατηρεί.

Οσον αφορά τους χειρισμούς στο προσφυγικό το 67% τους θεωρεί λανθασμένους και μόνον ένας στους τέσσερις απαντά ότι είναι σωστοί.
Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται ο βαθμός εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού καθώς το 73% απαντά αρνητικά στο σχετικό ερώτημα και μόλις 16% είναι όσοι δήλωσαν πως τον εμπιστεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.