Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Βάλτα Γαργαλιάνων: Έδιωξε και δεύτερο βυτίο πιστοποιημένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα με 3,25 €

Και νέο φορτίο με 25 περίπου τόνους πιστοποιημένο ΠΟΠ Καλαμάτα Ελαιόλαδο έφυγε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Βάλτας σήμερα το πρώι.
Η τιμή και δεύτερου φορτίου που έφυγε σήμερα το πρώι είναι επίσης στα 3,25 € το κιλό -σαφώς υψηλότερη σε σχέση με το συμβατικό- και απόψε οι παραγωγοί .....

αναμένεται να πληρωθούν με πίστωση του ποσού που αναλογεί στον καθένα τους στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Ο συνεταιρισμός της Βάλτας εξακολουθεί να πουλά ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ στα 3,25 ενω Θα καταβάλει προσπάθεια να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την τιμή για το ΠΟΠ με γνώμονα το κέρδος του παραγωγού, ανταποδίδοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος στο εργοστάσιο του χωριού.

Αίσθηση από την δημοσίευσή μας

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε τόσο στην αγορά των Γαργαλιάνων, όσο και των Φιλιατρών αλλά και ολόκληρης της Τριφυλίας το προχθεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα του Φιλιατρά News σχετικά με την πώληση του πρώτου επισήμως πιστοποιημένου με ΠΟΠ Καλαμάτα Ελαιολάδου από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Βάλτας.
Άλλωστε αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε εύκολα αν λάβουμε υπ' όψιν ότι το ρεπορτάζ μας έχει διαβαστεί μέσα σε 48 ώρες πάνω από 2.500 αναγνώσεις!!

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στην σελίδα μας τόσο χθες, όσο και σήμερα το δημοσίευμα μας έχει γίνει αντικείμενο έντονων συζητήσεων ανάμεσα σε παραγωγούς αλλά και Ελαιοτριβείς.
Όπως μάθαμε μάλιστα, κάποιοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την αποκλειστική μας είδηση και τις δηλώσεις που φιλοξενήθηκαν -ρεπορτάζ που έπαιξε χθες βράδυ και στο BEST TV- λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια τιμή, ότι γράφουμε παραμύθια (φαίνεται να τους βολεύει να το λένε) και εξέφρασαν πολλές επιφυλάξεις για το αν ο Συνεταιρισμός της Βάλτας είναι πράγματι πιστοποιημένος για παραγωγή Ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα.

Εμείς τους απαντάμε αυτό που διαπιστώσαμε με μια μικρή έρευνα. Αλήθεια. ΓΙΑΤΙ δεν κάνουν κι εκείνοι έναν έλεγχο στον AGROCERT όπως κάναμε κι εμείς?
(Στο τέλος της δημοσίευσης θα βρείτε συνημμένη την επίμαχη σελίδα που αναγράφεται το εργοστάσιο της Βάλτας ότι έχει πιστοποίηση ΠΟΠ για παραγωγή ελαιολάδου)
Το αρχείο είναι αναρτημένο στο internet. Ας ψάξουν στην σελίδα του ΑGROCERT να το βρούν. Μην το θέλουν και έτοιμο.

Όπως αναφέρθηκε χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του BEST ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος έχουν υποβληθεί αιτήσεις από 29 ελαιοτριβεία της περιοχής μας προς τον AGROCERT για πιστοποίηση όπου οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν αυτές τις ημέρες και αναμένεται μετά από κάποιο καιρό να δοθούν στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα για το αν παίρνουν ή όχι την πιστοποίηση.

Η όλη αμφισβήτηση που υπάρχει, θα μπορούσε να είναι εν μέρει λογική καθώς πολλοί επαγγελματίες του κλάδου δεν μπορούν να πιστέψουν πως ένα μικρό χωριό σαν αυτό έχει καταφέρει να βγεί μπροστά από όλους στην Τριφυλία και να διαθέτει ΗΔΗ πιστοποίηση ΠΟΠ Καλαμάτα από 3 Δεκεμβρίου και την Τρίτη να διώχνει ελαιόλαδο στα 3,25 όταν το συμβατικό έχει τιμή από 2,95 έως το πολύ 3,10.

Δείτε εδώ στο συνημμένο το τμήμα του αρχείου που αναφέρεται ο Συνεταιρισμός της Βάλτας και τι είδους πιστοποίηση έχει.

Εμείς θα σας ξανα παραθέσουμε το αποκλειστικό προχθεσινό μας ρεπορτάζ και όποιος θέλει ας το αμφισβητήσει. Αλλα να το κάνει με στοιχεία και ΜΟΝΟ. Οχι με λόγια του αέρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.