Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών της ΝΔ: Στο 11,3% η διαφορά Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη [ video ]

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης και έπειτα από πολύ μεγάλη καθυστέρηση που προκάλεσε εκνευρισμό και απορίες στα στελέχη της ΝΔ (και όχι μόνο) ανακοινώθηκαν εν τέλει τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Όπως ανακοίνωσε ο ....

προεδρεύων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) Γιάννης Τραγάκης, οι τέσσερις υποψήφιοι έλαβαν τα εξής ποσοστά:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 39,8% (160.823 ψήφους)
Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,5% (115.162 ψήφους)

Απόστολος Τζιτζικώστας: 20,3% (82.028 ψήφους)
Άδωνις Γεωργιάδης: 11,4% (46.065 ψήφους)

Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά, στο β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, που θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου, θα «αναμετρηθούν» επισήμως οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης. Η διαφορά τους στον πρώτο γύρο είναι 11,3%.

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα, ο κ. Τραγάκης είπε ότι «κατά τη διαδικασία παρουσιάσθηκαν κάποια τεχνικά θέματα που αντιμετωπίσθηκαν επιτυχώς, γι’ αυτό χρειασθήκαμε και περισσότερο χρόνο». «Μην ξεχνάτε ότι τρεις λειτουργίες έκανε η Επιτροπή μας: Έκανε τη λειτουργία των εφορευτικών επιτροπών, τη λειτουργία των Προέδρων, δηλαδή των δικαστικών για τις Εθνικές Εκλογές και την επιβεβαίωση που γίνεται από τα Πρωτοδικεία. Αυτός ήταν και ο λόγος για την καθυστέρηση», πρόσθεσε.

Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ απηύθυνε έκκληση στους 400.000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες, να το επαναλάβουν και στις 10 Ιανουαρίου (σημειώνεται πως όσοι δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο δεύτερο) «για να αποδείξουν ότι η ΝΔ είναι εδώ ενωμένη και δυνατή για να ανταποκριθεί στον εθνικό της ρόλο σε μία δύσκολη συγκυρία για το καλό της χώρας».

Δείτε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τον κ. Τραγάκη, σε video από την ΕΡΤ το οποίο αναρτήθηκε από το enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.