Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Φιλιατρά: Σύσκεψη Δημοτικών συμβούλων και φορέων της πόλης για τα σκουπίδια της Τριφυλίας [ Ηχητικές Δηλώσεις ]

Σύσκεψη στο Δημοτικό κατάστημα των Φιλιατρών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ανάμεσα σε δημοτικού συμβούλους των Φιλιατρών, πρώην Δημάρχων και φορέων της πόλης με αντικείμενο συζήτησης την διαχείριση των σκουπιδιών της Τριφυλίας στις δυο λατομικές ζώνες Φιλιατρών και ......

Γαργαλιάνων που έχει προτείνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στην σύσκεψη που διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες κατατέθηκαν απόψεις για το φλέγον αυτό ζήτημα που ταλανίζει τις δημοτικές αρχές εδώ και χρόνια καθώς ο χρόνος για συμμόρφωση της Ελλάδας στον τομέα της διαχείρισης των απορριμάτων έχει τελειώσει και τα πρώτα πρόστιμα έχουν ήδη ξεκινήσουν να πέφτουν.

Κοινή ήταν η πεποίθηση και των τριών πρώην Δημάρχων ότι οι έξι θέσεις που έχουν προταθεί δεν έχει καμία περιβαλλοντολογική μελέτη.
και εκφράστηκε ο προβληματισμός κυρίως από την πλευρά του πρώην Δημάρχου Φιλιατρών Αλκη Ξύγκα πως η περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε από τις έξι θέσεις τις δύο με απλή γνωμοδότηση χωρίς καμιά μελέτη περιβαλλοντικών όρων αφού η περιφέρεια Πελοποννήσου δεν διαθέτει περιβαλλοντολόγο μελετητή.

Στην χθεσινή σύσκεψη αναπτύχθηκε και έντονος προβληματισμός για την ενδεχόμενη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα καθώς όπως τονίστηκε από πλευρά Αγροτικού Συλλόγου το υπέδαφος είναι πωρόλιθος απόλυτα διαπερατός σε οποιοδήποτε υγρό που μπορεί να πάει στον υδροφόρο ορίζοντα.
Η περιοχή μας τονίστηκε είναι το δεύτερο μεγαλύτερο θερμοκηπιακό κέντρο μετά το Τυμπάκι της Κρήτης και η τροφοδοσία με αγροτικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό από την περιοχή μας είναι μεγάλη.

Σε δήλωση που παραχώρησε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατρών κ. Άλκης Ξύγκας έκανε λόγο για στημένη διαδικασία από πλευράς περιφέρειας αλλα και κύκλων που ασχολούνται με τα σκουπίδια με αυτούς που ανακατεύονται με αυτό το θέμα για να δώσουν άμεσα μια λύση και στα γρήγορα.

Ακούστε τι ακριβώς δήλωσε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News ο κ. ΞύγκαςΑπό την πλευρά του ο Πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας υποστήριξε ότι η αντιμετώπιση των σκουπιδιών στον δήμο είναι ανάγκη επιτακτική.
Οι λύσεις για το κατεπείγον του πράγματος δεν μπορούν να μην στηρίζονται σε τεκμηριωμένες προτάσεις.

Ακούστε τι ακριβώς δήλωσε ο Πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας.Τέλος ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατρών κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχει κάποια μεθόδευση για να γίνει το εργοστάσιο στα Φιλιατρά.
Η θεση μου είναι ότι το εργοστάσιο αυτό δεν μπορεί να γίνει στις τρείς μεγάλες πόλεις. Ο Δήμος Τριφυλίας είναι τεράστιος και υπάρχουν άλλα μέρη που μπορεί να γίνει και ας υπάρχει λίγο παραπάνω κόστος μεταφοράς γιατί αυτό θα το κερδίσουμε σε περιβάλλον.
Θεώρησε σωστό ότι είναι να γίνει να γίνει ΠΙΣΩ από το όρος Αιγάλαιω και όχι μπροστά.
Είναι γνωστό στα Φιλιατρά τι συμβαίνει όταν έχει κατεβατό που έρχονται όλες οι μυρωδιές από τον σκουπιδότοπο στα Φιλιατρά.

Ακούστε τι δήλωσε στο Φιλιατρά news ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατρών κ. Σωατηρόπουλος Δημήτρης.
1 σχόλιο:

  1. Όλα τα έχουν τα Φιλιατρά ας έρθουν και τα σκουπίδια όλης της Τριφυλίας για να σβήσει και το όνομα της πολις αφού λόγω συντομίας πλέον θα ονομάζεται σκουπιδοτοπος. Πάντως χωρίς περιστροφές η όποια απόφαση -πρόταση θα πρέπει να απορριφθεί και να επιστροφή ως μηδέ πότε γενομένη. Να προσκληθεί όλος ο κόσμος της ευρύτερη περιοχής των Φιλιατών σε εκδήλωση- διαμαρτυρία ώστε το καταστροφικό αυτό μέτρο να γίνει όνειρο κακό για τούς απευθύνουν διοικούν τες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.