Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ??

ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ... ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!


Οι εν απογνώσει αντιδράσεις των τέως συγκυβερνώντων, του Αντ. Σαμαρά και του Ε. Βενιζέλου, συνεπικουρούμενων από διάφορα γνωστά, αμαρτωλά, εκδοτικά .......

συγκροτήματα, αμέσως με την κατάθεση της πρότασης για την εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει τα των μνημονίων από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δείχνει για μια ακόμα φορά το πώς αντιλαμβάνονται και την πολιτική αντιπαράθεση αλλά και την πολιτική συνέπεια.

Η εξεταστική επιτροπή ήταν μια απ' τις βασικές εξαγγελίες τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ.
Τι πιο φυσικό απ' το να κατατεθεί η σχετική πρόταση, δυο περίπου μήνες μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της κυβέρνησης απ' αυτά τα δυο κόμματα;
Ίσως ο Αντ. Σαμαράς να κατατρύχεται από... τύψεις. Και να νομίζει πως όλοι το ίδιο είναι!

Διότι, αν δεν απατώμεθα, που δεν απατώμεθα, τη «μία και μοναδική εξεταστική, για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια», την είχε πομπωδώς και πλειστάκις εξαγγείλει, πριν τις εκλογές του 2012. Με κατηγορηματικό μάλιστα τρόπο.
Για να την ξεχάσει την επομένη των εκλογών του Ιούνη! Με έωλα επιχειρήματα, του τύπου «τι να κάνω, αναγκάστηκα να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ, οπότε δεν μπορώ να κάνω εξεταστική».

Θα μας πείτε, εδώ ομολόγησε ενώπιον της κ. Μέρκελ, ότι... «ουδείς αναμάρτητος», στην εξεταστική θα κόλλαγε;
Πάντως τώρα εγκαλεί τον Τσίπρα και τον Καμμένο επειδή... έμειναν συνεπείς στα όσα προεκλογικά εξήγγειλαν!
Σου λένε, χαλάνε την πιάτσα, των ασυνεπών...

Πάντως οι σφοδρές αντιδράσεις Σαμαρά-Βενιζέλου για την εξεταστική, δεν έχουν ως αφετηρία το φόβο τους ότι μπορεί να... οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Όχι.
Έχουν όμως ως αφετηρία άλλους φόβους, υπαρκτούς. Και πάνω απ' όλα τον τρόμο του πολιτικού τους ευτελισμού, του πολιτικού τους τέλους.
Η εξεταστική, όταν θα προχωρήσει στις εργασίες της, που θα προχωρήσει, θα δημιουργήσει όρους και προϋποθέσεις έως και αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού.
Η εξεταστική εκ των πραγμάτων μεταφέρει ως ένα βαθμό, σημαντικό, τη συζήτηση απ' τα «έξω» στα «μέσα».

Κάτι που σε καμιά περίπτωση δε βολεύει τα πολιτικά σχέδια Σαμαρά και Βενιζέλου, οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να λειτουργούν με τη λογική... «βάστα Σόιμπλε», με τον πόθο ή να κάνει επιτέλους ο Τσίπρας τη μνημονιακή κωλοτούμπα, ώστε «να γίνουμε όλοι ίδιοι» ή να πέσει ή να αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με ομοίους τους!

Με την αλλαγή ατζέντας, μάλλον και με την αλλαγή ατζέντας, αυτά τα αμαρτωλά σχέδια εν πολλοίς ακυρώνονται.
Θα αναγκαστούν να απολογούνται, για τα αμαρτωλά πεπραγμένα τους. Θα είναι εκ των πραγμάτων πολιτικά εγκαλούμενοι και κατηγορούμενοι.
Αλλά θα δημιουργηθούν και αντιδράσεις εντός των κομμάτων τους.

Κι αν ο Βενιζέλος έχει υποσχεθεί ότι θα φύγει απ' την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε δυο μήνες (δεν θέλει όμως να φύγει ταπεινωμένος), ο Σαμαράς που παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα του, θα βρεθεί προ μυρίων προβλημάτων, εσωκομματικών αλλά και γενικότερων...

Οι γνωρίζοντες τονίζουν, ότι με την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής θα αποκαλυφτούν φοβερά πράγματα, που θα εκθέσουν πολιτικά σε μέγιστο βαθμό και τους δυο.
Και όχι μόνο, έτσι;
Διότι εκτός απ' αυτούς, θα βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους κι ο Παπαδήμος κι ο Στουρνάρας (αλήθεια, πώς θα σταθεί στη θέση του διοικητή της ΤτΕ;), φυσικά κι ο ΓΑΠ, αλλά και άλλοι αστέρες της τότε εποχής, όπως για παράδειγμα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο Παπακωνσταντίνου (καλά, αυτός είναι πολιτικά καμένος, αλλά...).
Ουσιαστικά όλοι αυτοί τελειώνουν.
Αυτό είναι που τρέμουν.
Γι αυτό και οι εν απογνώσει αντιδράσεις τους.

Ένα νέο σκηνικό εν δυνάμει θα διαμορφωθεί, όταν θα αρχίσει να λειτουργεί εντατικά η εξεταστική.
Κι ήρθε κι αυτή η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τη συνάντησή της με τον τότε πρόεδρο της εξεταστικής για τη Siemens να δημιουργήσει και νέους εφιάλτες, σε ένα σύστημα που πνέει τα λοίσθια... Βαράτε τη, λοιπόν κι άλλο τη Ζωή!

Υ.Γ. 1: Επικεφαλής της «μάχης» κατά της εξεταστικής έχουν τεθεί απ' το χώρο των ΜΜΕ δυο συγκροτήματα. Το ένα, το «παραδοσιακό» είχε δώσει τον... ωραίο αγώνα και κατά της εξεταστικής κατά του Άκη, για τα εξοπλιστικά, που είχε κάνει το 2004 η κυβέρνηση Καραμανλή. Το άλλο, το... παρά θιν' αλός, γενικώς χτυπά όποιον τολμήσει να τα βάλει με... εκσυγχρονιστικούς φωστήρες!

Υ.Γ. 2: Ο Βενιζέλος, στον οίστρο του κατά της εξεταστικής, ας προσέξει τούτη τη φορά αυτό: Να μην συνδέσει νούμερα και αριθμούς που θα «παίξουν» στην εξεταστική με... αριθμούς τηλεφώνων, όπως είχε κάνει και προς προάσπιση του Άκη στην εξεταστική του 2004!

newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.