Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ «ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ» ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα με τα ποσά που κερδίζουν ετησίως οι ηγέτες, πρόεδροι και πρωθυπουργοί όλης της Ευρώπης συνέταξε το ολλανδικό data blog «Sargasso», με σκοπό να αναδείξει τη μεγάλη διαφορά της κορυφής από τον τελευταίο.

Η συγκεκριμένη λίστα .....

όμως αποκαλύπτει και κάτι εξίσου σημαντικό: Πόσα χρήματα λαμβάνουν πολλοί εξ αυτών που χρόνια τώρα μάχονται σθεναρά υπέρ της λιτότητας και των μισθών και συντάξεων των 300 ευρώ, μη διστάζοντας να εξαθλιώνουν τους Έλληνες και άλλους λαούς της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της λίστας, που δημοσιεύεται στο metro.co.uk, το μεγαλύτερο εισόδημα αντιστοιχεί στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος κερδίζει 317.496 ευρώ ετησίως (δηλαδή 26.458 / Μήνα).

Δεύτερος καλύτερα αμειβόμενος είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ με 298.495 ευρώ, (24.874 / μήνα) ενώ στην 4η θέση βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ με 250.000 ευρώ το χρόνο (20.833 / μήνα)

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 15η θέση με 85.479 ευρώ, ενώ τελευταία στη λίστα είναι η Λαϊμντότα Στραουγιούμα, πρωθυπουργός της Λετονίας.
Από τους αναλυτές σημειώνεται πως ενδέχεται τα ακριβή νούμερα να έχουν μια μικρή διαφοροποίηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.