Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πότε θα ανέβουν στο taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Με την ψήφιση αύριο - εκτός απροόπτου - της τροπολογίας για τον φόρο ακινήτων που κατατέθηκε στην βουλή αφού είχε δοθεί μετάθεση της ημέρας ώστε να συζητηθεί περισσότερο χρόνο θα ξεκινήσουν από την ΓΓΔΕ να γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανάρτηση στο taxisnet των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη στιγμή που θα ψηφιστεί η ......

τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ στη Βουλή, θα γίνει αμέσως και η διόρθωση των εκκαθαριστικών έτσι ώστε οι υπόχρεοι φορολογούμενοι να γνωρίζουν πόσα θα πρέπει να πληρώσουν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Τα καινούργια εκκαθαριστικά στο taxisnet, αναμένεται να είναι αναρτημένα ακόμη και εντός της εβδομάδας. Ουσιαστικά τα εκκαθαριστικά θα αλλάξουν μόνο για όσους δεν έχουν οικόπεδο εντός σχεδίου αλλά εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών ή περιμένουν να δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από τον φόρο .

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι τα νέα ειδοποιητήρια να είναι διαθέσιμα για να ξεκινήσει η πληρωμή της πρώτης δόσης από την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας ώστε οι φορολογούμενοι να έχουν επαρκεί χρόνο για να εξοφλήσουν τον φόρο Επίσης η τροπολογία προβλέπει την καταβολή του φόρου σε έξι δόσεις από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.