Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Φιλιατρά: Πρώτο κουδούνι για την νέα σχολική χρονιά. [ SlideShow + Video ]

Το πρώτο κουδούνι για την νέα σχολική χρονιά, χτύπησε σήμερα το πρωί σε όλη την χώρα για εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.
Στα Φιλιατρά τελέστηκε στον χώρο του Γυμνασίου ο καθιερωμένος Αγιασμός, από τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Φιλιατρών πατέρα Γεώργιο Καλύβα όπου παρευρέθηκαν οι μαθητές του λυκείου και του Γυμνασίου οι δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτης Σαρμαντζής, Αναστάσιος Πούλος, οι τοπικοί Σύμβουλοι Χαράλαμπος Καναλουπίτης, Γιώργος Κωτσάκης, και η Σωτηρία Μαρκούλια και εκπρόσωποι του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Η διευθύντρια του Λυκείου Μαρία Μπαρμποπουλου μιλώντας προς ......

τους μαθητές καλωσόρισε τα παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά στο γυμνάσιο, είπε προς τασ παιδιά ότι όλοι οι καθηγητές θα σταθούν στο πλευρό τους.
Στάθηκε στην μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το Λύκειο Φιλιατρών στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις και έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά που διάβασαν και πέρασαν σε πολύ καλές σχολές.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας Δημήτρης Σαρμαντζής ε'ιπε ότι τον διακατέχουν αισθήματα συγκίνησης καθώς και ο ίδιος έχει περάσει από αυτά τα σχολεία και αρκετοί καθηγητές ήταν αυτοί που τους έδωσαν τα εφόδια της ζωής.
Ως εκπρόσωπος της νέας Δημοτικής αρχής διαβεβαίωσε ότι στο μέτρο του δυνατού θα περιορίσουν τις παρενέργειες της κρίσης και με την συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής διαδικασίας να έχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.
Ευχήθηκε καλή προσαρμογή καλό διάβασμα και μεθοδικό και ευχήθιηκε να ξαναυπάρξει το 100% επιτυχίας στις επόμενες Πανελλαδικές εξετάσεις.

Τέλος αναγνώστηκαν μηνύματα προς τους μαθητές από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, από τον υπουργό παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, και τον Περιφερειακό Διευθυντή Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πέτρο Μισθό.

Λίγη ώρα αργότερα οι μαθητές και μαθήτριες οδηγήθηκαν στις τάξεις τους όπου πήραν πρόγραμμα και τα καινούρια τους βιβλία.

Δείτε Slide Show από τον Αγιασμό στο Γυμνάσιο - Λύκειο και Video από τον αγιασμό





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.