Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Σεπτέμβριο η δόση του ΕΝΦΙΑ εκτύπωση στο gsis

Αναβάλλεται κατά έναν μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Η εκτύπωση του.....

εκκαθαριστικού γίνετε στο gsis Η αναβολή δίνεται προκειμένου να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.

Εντός της ημέρας αναμένεται σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει συσταθεί με πρότασή του και στο οποίο μετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι παραγωγικοί φορείς με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.

Εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) 2014

Δόθηκε παράταση για τον ΕΝΦΙΑ

Όπως ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ «με την ευκαιρία ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί χθες η κυβέρνηση επισημοποίησε τη συνέχιση των μέτρων στήριξης των ανέργων που είχαν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με κορμό τον ΟΑΕΔ και αφετηρία τις προτάσεις που είχε εισηγηθεί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ». Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, οι διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρενέβη προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και ζήτησε να διορθωθούν το συντομότερο δυνατόν οι στρεβλώσεις από το νέο σύστημα φορολόγησης ακίνητης περιουσίας.

Η Γ.Γ. Εσόδων, αφού εκδώσει τις απαραίτητες εγκυκλίους, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε νέα εκκαθάριση των σημειωμάτων που αφορούν τις εν λόγω περιοχές και ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Υπό τα νέα δεδομένα, δεν έχει καταστεί ακόμη ξεκάθαρο πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση. Βουλευτές των δύο κυβερνητικών κομμάτων πρότειναν χθες να μετατεθεί κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης, δηλαδή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα αύξησης των δόσεων, με την τελευταία να καταβάλλεται πιθανότατα τον Φεβρουάριο. Το ερώτημα που προκύπτει, πλέον, είναι αν μετά τις προσαρμογές που προανήγγειλε χθες το υπουργείο Οικονομικών, υπό την ασφυκτική πίεση του κύματος αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των ενημερωτικών σημειωμάτων, θα εισπραχθούν τα 2,65 δισ. ευρώ, που έχουν προϋπολογισθεί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών θα δημοσιοποιηθεί εντός της ημέρας. Αναφερόμενη στα λάθη που έγιναν στον υπολογισμό του Ειδικού Φόρου Ακινήτων, τα οποία προκάλεσαν και την παρέμβαση του πρωθυπουργού, η κα. Βούλτεψη έριξε την ευθύνη σε μία αλυσίδα ανθρώπων και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο. «Αυτό αποδεικνύει ότι το κράτος είμαστε εμείς. Δεν το έκανε ο Σαμαράς, ο Παυλόπουλος ή ο Λαφαζάνης, το λάθος έγινε σε μια αλυσίδα ανθρώπων. Κάποιος έκανε το λάθος, κάποιος δεν επαλήθευσε, κτλ» είπε σχετικά. Η κ.Βούλτεψη αναγνώρισε ότι οι φόροι που έχουν επιβληθεί στους πολίτες είναι υπερβολικοί και τους χαρακτήρισε «έκτακτους» κάνοντας επιπλέον λόγο για προσωρινότητά τους. «Όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, γίνονται λόγω έκτακτης ανάγκης.
Η βαριά αυτή φορολογία είναι σε δρόμο εξόδου, είναι έκτακτη και θα σταματήσει. Διαπραγματευόμαστε για το χρέος, το οποίο και επίσημα κηρύσσεται βιώσιμο» είπε χαρακτηριστικά.