Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Αναβάλλεται για ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Μετά τη γενική κατακραυγή η κυβέρνηση αποφάσισε την αναβολή της πληρωμής της πρώτης δόσης του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων κατά ένα μήνα, ώστε να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Την ανακοίνωση έκανε .....

ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους «αναβάλλεται κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών».

Στις έξι το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει συγκαλέσει Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να αναφερθεί συνολικά στις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ είναι δεδομένο πως θα ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να ρυθμιστούν όλες οι αλλαγές ώστε έως το τέλος Σεπτεμβρίου να μην υπάρξουν ξανά φαινόμενα που αναστατώνουν τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως μετά το χάος που δημιουργήθηκε από τα κραυγαλέα λάθη στον ΕΝΦΙΑ και τα απανωτά «εγκεφαλικά» που προκάλεσαν σε πολλούς φορολογούμενους που είδαν πως η Εφορία τους καλεί να πληρώσουν χρυσάφι για μικρά χωράφια το ΥΠΟΙΚ έκανε όπισθεν ολοταχώς και με εντολή του Αντώνη Σαμαρά- όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών- ο φόρος θα υπολογιστεί με τις περσινές αξίες γης.

Με αυτή την οδηγία του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού προσωπικά προς το υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε η απόσυρση και αλλαγή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων σε 4.000 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα, εκεί όπου δεν υπάρχει σύστημα αντικειμενικών αξιών.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΕΝΦΙΑ είναι το Βατερλό της κυβέρνησης

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις ανακοινώσεις Βενιζέλου. Με σχόλιο που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος κάνει λόγο για εμπαιγμό και κοροϊδία των πολιτών.

«Μετά τα κροκοδείλια δάκρυα των βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των Σαμαρά-Βενιζέλου οι οποίοι αφού στέλνουν τον Ε(Ν)ΦΙΑΛΤΗ στα νοικοκυριά «δίνουν εντολές» ανερυθρίαστα για «διορθώσεις» και πληρωμή ένα μήνα αργότερα!

Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου δήμευση περιουσίας των πολιτών αφού αντικειμενικά και λόγω της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορούν να πληρώσουν. Δεν προβλέπει αφορολόγητο όριο και δεν προστατεύει και τη μικρή ιδιοκτησία.

Είναι το Βατερλό της κυβέρνησης η οποία πρέπει να φύγει άμεσα»