Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΒΡΕΘΗΚΕ το εξαφανισμένο Boeing 777


Συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό!

Λίγο πριν τις 16:00 (ώρας Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια του εξαφανισμένου από τις 8 Μαρτίου Boeing 777 με τους 239 επιβαίνοντες!

«Στο νότιο Ινδικό Ωκεανό κατέληξε το Boeing. Με ενημέρωσαν ότι η βρετανική εταιρεία που έκανε τις έρευνες και τις αναλύσεις χρησιμοποιώντας στοιχεία που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στην προσπάθεια να βρεθεί το αεροπλάνο και να ριχθεί φως στην υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το τελευταίο στίγμα του Boeing ήταν στον Ινδικό Ωκεανό, σε μια έρημη περιοχή.
Γι’ αυτό με βαθύτατη λύπη μου, ανακοινώνω ότι η πτήση .......

χάθηκε στον Ινδικό Ωκεανό. Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Στο μεταξύ θέλουμε να σας ενημερώσουμε γι αυτές τις εξελίξεις και μοιραζόμαστε μαζί σας αυτές τις πληροφορίες με σεβασμό στις οικογένειες», δήλωσε χαρακτηριστικά σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα).


Aεροσκάφος P3 Orion εντόπισε τα αντικείμενα 2.500 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Περθ. Πρόκειται για ένα στρογγυλό και ένα ορθογώνιο αντικείμενο, χρώματος το μεν πρώτο γκρι, πράσινο, το δε δεύτερο πορτοκαλί, ενώ στην περιοχή πήγε το πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Αυστραλίας, «Success» για να τα περισυλλέξει.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι αρχές τελικά το αεροσκάφος συνετρίβη.

Μάλιστα, ο Ραζάκ σημείωσε ότι οι μαλαισιανές αρχές έχουν ήδη ενημερώσει τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων ότι το αεροσκάφος κατέληξε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, σε σημείο όπου δεν υπάρχει δυνατότητα προσγείωσης και δυστυχώς δεν υπάρχουν επιζώντες!

Όσον αφορά τις εξελίξεις στις έρευνες ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας ανέφερε: «Ότι κι αν είναι, είναι ότι έχει περιοριστεί το σημείο των ερευνών, οπότε, ότι ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, θα είναι σχετικό με αυτό».

Μάλιστα όπως γράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης οι αρχές της Αυστραλίας έμειναν να περιφρουρούν την περιοχή για να μη χάσουν τα αντικείμενα, ενώ άνδρες της Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας έριξαν και ειδικά καπνογόνα για να «μαρκάρουν» την περιοχή.