Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Φιλιατρά: Δεν θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η αυριανή ειρηνική διαμαρτυρία αγροτών.

Δεν θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η ειρηνική διαμαρτυρία αγροτών που είχε προγραμματιστεί για αύριο το πρωί στην είσοδο των Φιλιατρών, στον Πύργο του Άιφελ. Την απόφασή αυτή έλαβαν χθες αργά το βράδυ σε συγκέντρωση - συνέλευση που έκαναν αγρότες από την ευρύτερη περιοχή στους Γαργαλιάνους.

Οι αγρότες κατέληξαν στην απόφαση ακύρωσης της αυριανής ειρηνικής......

διαμαρτυρίας, όπως είχε προγραμματιστεί με παράταξη τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων εκατέρωθεν του δρόμου και χωρίς να ενοχλούν σε τίποτα την ομαλή λειτουργία της πόλης που εορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο, για να μη θεωρεί από κάποιους κακεντρεχείς και κακοήθεις ότι μπορεί να λειτουργήσει ίσως αποτρεπτικά για τη συμμετοχή των πιστών στις θρησκευτικές τελετές που πραγματοποιούνται στα Φιλιατρά για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους καθώς και για την επισκεψιμότητα του πανηγυριού που διεξάγεται στην πόλη.

Θυμίζουμε, δε, πως και πέρυσι, κατά τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους, οι αγρότες είχαν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην είσοδο των Φιλιατρών διαμαρτυρόμενοι για την εξαθλίωση που βιώνουν από τις ακολουθούμενες πολιτικές και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Διαμαρτύρονταν, διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό για τον αγώνα και τα αιτήματά τους και μάλιστα σταμάτησαν στο σημείο εκείνο και πολιτικού παράγοντες και συζήτησαν μαζί τους.

Επειδή, ωστόσο, όπως θεωρούν, ο καθαρός και έντιμος αγώνας τους, επιχειρείται να σπιλωθεί και να αμαυρωθεί από διάφορα και κέντρα και παράκεντρα εξουσίας με τη συνέργεια και μερίδας ΜΜΕ, όπως και στη Μεσσηνία, κάνοντας στη συνέλευσή τους και συγκεκριμένη αναφορά σε τηλεοπτικό σταθμό (BEST) που όπως λένε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ειπώθηκε σε δελτίο ειδήσεων ότι εθιμοτυπικά κάθε χρόνο τέτοια εποχή «κατεβάζουν» τα τρακτέρ στους δρόμους και ότι η Κυβέρνηση άλλαξε το φορολογικό νομοσχέδιο και ικανοποίησε - δήθεν όπως λένε - τα αιτήματά τους, με υπευθυνότητα, συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις χωρίς να δίνουν σε κανέναν το δικαίωμα να αμαυρώνει τον αγώνα για την επιβίωσή τους!

Θάρρος