Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Φιλιατρά - Πυρσός: Έκοψε την πίτα του σε μια πολύ ξεχωριστή βαρδιά. [Φωτογραφίες και Video]

Μια πολύ ξεχωριστή βραδιά υπήρξε χθες στο Φουρναάκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών καθώς τα μέλη και φίλοι του Πυρσού πήγαν κόντρα στην μιζέρια της εποχής και έκοψαν την πίτα του Συλλόγου σε μια αίθουσα γεμάτη από κόσμο.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ......

συλλόγου είχαν φροντίσει για όλα/ Εκτός από την καθιερωμένη Βασιλόπιτα, οι γυναίκες του Δ.Σ. είχαν ετοιμάσει και άλλα γλυκίσματα που περίμεναν τον κόσμο στο Φουαγιέ του κτηρίου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας συνοδευόμενος από την σύζυγο του Αθηνά, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρλων Αναστάσιος Πούλος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας Βιβή Παντελάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Αθανασόπουλος,

Η εκδήλωση ξεκίνησε στην ώρα της όπως είχε προγραμματιστεί, με το μέλος του Δ.Σ. Αριστοτέλη Καναβό να καλωσορίζει και να εύχεται καλή χρονιά στους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Δ. Σ. αλλά και του προέδρου που απουσίαζε λόγω ασθένειας.
Ενημέρωσε τον κόσμο ότι μαζί με την κοπή της πίτας θα παρουσιαστεί και η δουλειά που γίνεται με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου με χορού και ζήτησε την συμμετοχή του κόσμου αλλά και παιδιών στο σύλλογο.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, στον χαιρετισμό του είπε .ότι είναι υπερήφανος κάθε φορά που βρίσκεται σε μια αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου.
τα φιλιατρά είναι μια πόλη, μια πατρίδα που έχει την πρωτοπορία στα θέματα του πολιτισμού.
Ο ίδιος είπε έχει εντρυφήσει στα θέματα του πολιτισμού στα Φιλιατρά,.
Αποκάλυψε ότι ο ίδιος είναι παιδί του πυρσού, καθώς ήταν ο πρώτος βιβλιοθηκάριος της Βιβλιοθήκης του πυρσού εκείνο τον καιρό.

Η Πρόεδρος της κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας Βιβή Παντελάκη στον χαιρετισμό της είπε ότι τυχαίνει και η ίδια να είναι παιδί του πυρσού, καθώς το 1983 που ήρθε στα Φιλιατρά είχε την πρώτη της πολιτιστική εμπειρία στον πυρσό ως παίκτης κουκλοθεάτρου.
Ζήτησε την βοήθεια από τον κόσμο στους συλλόγους για να παραμείνουν ζωντανοί και να παράγουν πολιτισμό στην πόλη και την περιοχή.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον Αριστοτέλη Καναβό, της οποία του φλουρί έτυχε στην Αγγελική Αντωνοπούλου (ιΦωτό_ η οποία κέρδισε ένα σύστημα σιδερώματος Stirela προσφορά από τα μέλη του Δ.Σ. του Πυρσού..

Μια σύντομη αναδρομή στο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου έκανε η εκπαιδευτικός Δώρα Κατσιφαρέα μεταφέροντας στον κόσμο μέσα σε λίγα λεπτά μια ολόκληρη περίοδο από το 1990 μέχρι σήμερα.
Αναφέρθηκε στις διακρίσεις που έχει λάβει κατά καιρούς το χορευτικό τμήμα και τους ανθρώπους που το έχουν στηρίξει στην λειτουργία του μέχρι σήμερα.

Ακολούθησαν χοροί από τα τμήματα του Πυρσού όπου απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
Τα τμήματα του χορευτικού που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν τμήμα για παιδιά πολύ μικρή ηλικίας από Νηπιαγωγείο έως Τρίτη Δημοτικού, τμήμα με παιδιά από Τετάρτη Δημοτικού μέχρι Γυμνάσιο και τμήμα από Λύκειο μέχρι ενήλικες.

Αμέσως μετά την εκδήλωση ακολούθησε κέρασμα στο Φουαγιέ του Φουρναράκειου όπου ο κόσμος γεύτηκε τα γλυκίσματα που υπήρχαν στον μπουφέ.

Δείτε το "χορταστικό" Video από την χθεσινή εκδήλωση.