Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΑΙΩΝ ΄΄ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ΄΄ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Στις 14/01/2014 Ιανουαρίου Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΑΙΩΝ με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου, προχώρησε στην απομάκρυνση των σκουπιδιών που ευρίσκονταν γύρω από τους κάδους του χωριού.
Εκεί, καθόλη .....

τη διάρκεια του έτους είχαν ριφθεί μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και αλλά άχρηστα υλικά τα οποία αφενός δεν χωρούσαν μέσα στους κάδους και αφετέρου δεν ήταν η θέση τους εκεί.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του χωριού, όπως και ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Κατσιμπαλαίων πολλές φορές απευθύνθηκαν στο Δήμο Τριφυλίας προκειμένου να επιληφθεί του θέματος, αλλά η απάντηση ήταν η ίδια ΄΄τα μηχανήματα δεν έχουν πετρέλαιο ΄΄ ή ΄΄ είναι απασχολημένα με άλλες εργασίες΄΄.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΑΙΩΝ στα πλαίσια της συλλογικότητας και της ανταποδοτικότητας προς τα μέλη του, θεώρησε ότι αυτή η εικόνα προσβάλει και αδικεί το χωριό και τους κατοίκους του και άμεσα διέθεσε το ποσό των 250€, προκειμένου να καθαριστούν οι εν λόγω χώροι. Μέρος του ανωτέρω ποσού προοριζόταν για τις Χριστουγεννιάτικες Κάρτες προς τα μέλη του, καθώς αποτελεί παράδοση ετών τις ημέρες των Χριστουγέννων να αποστέλλονται ευχετήριες κάρτες.
Θεωρήθηκε όμως προτεραιότητα η απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί υγιή αντίδραση των κατοίκων του χωριού και έρχεται να προστεθεί στις πρωτοβουλίες του Συλλόγου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ΄΄Δημοτική Καλλικρατική Ανεπάρκεια΄΄. Σημειώνεται ότι τον 04/2013, με πρωτοβουλία του Συλλόγου και του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου Εξοχικού, συγκεντρώθηκε το υψηλό τίμημα των 2.000€ για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης του χωριού, το οποίο ο Δήμος αδυνατούσε να αποκαταστήσει λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Η συγκεκριμένη αναφορά δεν καταφέρεται ενάντια σε οποιοδήποτε δημοτικό άρχοντα, αντίθετα γνωρίζουμε όλοι τον αγώνα των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά και δη του Δημάρχου μας, κου Κόλλια .

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να αναφέρουμε το γεγονός, διότι μπορεί η συμμετοχή των μελών μας να μάς τονώνει το ηθικό και να συνεχίζουμε με μεγαλύτερο κέφι για το χωριό μας, αλλά δεν μπορούμε εμείς να υποκαταστήσουμε τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας, τα οποία ΄΄ο Καλλικράτης΄΄ κατέστησε ανεπαρκή.

Με εκτίμηση
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΑΙΩΝ

Ο Πρόεδρος                                                      ο Γ. Γραμματέας
Λαμπρόπουλος Χαράλαμπος                        Αντωνόπουλος Αθανάσιος