Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Δείτε 10 έξυπνες χρήσεις της στάχτης!

Δείτε 10 τρόπους για να την αξιοποιήσετε:


Ως καθαριστικό: Βράστε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και σουρώστε. Είναι το καλύτερο απορρυπαντικό για ρούχα, πατώματα, τζάμια, ασημικά, πιάτα και μάρμαρα.

Ως καθαριστικό τζαμιών: Βουτήξτε ένα υγρό πανί σε στάχτη και τρίψτε τα τζάμια. Ξεπλύνετε καλά.

Απομακρύνει λεκέδες από ύφασμα: Αν έπεσε λάδι στο ρούχο σας την ώρα του φαγητού, ρίξτε λίγη στάχτη και τρίψτε με την ψίχα του ψωμιού.

Διώχνει άσχημες οσμές: Ρίξτε λίγη στάχτη σε τουαλέτες, σιφώνια ή εκεί που... συχνάζει το κατοικίδιο. Αφήστε για λίγη ώρα και καθαρίστε κανονικά.

Ως λίπασμα στο χώμα: Ρίξτε στάχτη στις γλάστρες ή στο χώμα του κήπου σας, για να γίνει πιο εύφορο. Ειδικά τις τριανταφυλλιές τις κάνει... αγνώριστες!

Προστατεύει τα φυτά από την παγωνιά: Για να μην παγώσουν τα φυτά στο μπαλκόνι από το κρύο, ρίξτε πάνω τους μια στρώση στάχτη.

Απωθεί έντομα και παράσιτα από τον κήπο: Διώχνει μυρμήγκια και σαλιγκάρια, χωρίς να τα σκοτώσει. Επίσης, αν ρίξετε λίγη στάχτη σε διάφορα σημεία του σπιτιού, κατσαρίδες και ποντίκια θα εξαφανιστούν.

Διώχνει τις ψείρες από το κεφάλι: Μια πάστα από στάχτη και ξίδι κάνει την καλύτερη δουλειά για την απομάκρυνση των ψειρών από το τριχωρό της κεφαλής, συγκριτικά με οποιοδήποτε χημικό.

Απωθεί το σκόρο: Βάλτε λίγη στάχτη στα ρούχα πριν τα φυλάξετε το καλοκαίρι και μετά απλώς τινάξτε τα.

Επουλώνει τις πληγές: Διαλύστε λίγο χειροποίητο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλύντε την πληγή, χωρίς να ξεπλύνετε. Απομακρύνει επίσης και τα μικρόβια που προκαλούν μολύνσεις.