Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σύλληψη 5 ατόμων, για όπλα & κροτίδες σε μεγάλη επιχείρηση σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Ενδιαφέρον είχαν τα αποτελέσματα της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες από το πρωί έως το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης.

Κατά τη διάρκεια της .....

επιχείρησης συνελήφθησαν 5 άτομα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, 481 φυσίγγια και 34 κροτίδες.
Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι: ένας Έλληνας για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα βεγγαλικά, ένας Έλληνας για καταδικαστικά έγγραφα, δύο Έλληνες για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Επίσης, εξιχνιάστηκε μία υπόθεση κλοπής σε οικία ιδιοκτησίας Έλληνα, στο Πήδημα, από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου Έλληνα Ρομά για κλοπή.

Κατά την επιχείρηση έγιναν έλεγχοι σε 79 άτομα, εκ των οποίων 42 ήταν Έλληνες και 37 αλλοδαποί, καθώς και σε 97 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 34 άτομα, από τα οποία 18 ήταν Έλληνες και 16 αλλοδαποί. Τέλος, βεβαιώθηκαν συνολικά 27 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου και όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Θάρρος