Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Η πικρία Άδωνι για την υπόθεση «25ευρω»! Όλο το παρασκήνιο της κατάργησης! Τι έγραψε στο Twitter

Δεν ξεκίνησε καλά το 2014 για τον Άδωνι Γεωργιάδη καθώς εκεί που υπολόγιζε ότι το μέτρο με την είσοδο των 25ευρώ στα νοσοκομεία θα εφαρμοσθεί, αυτό απεσύρθη άρον άρον μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε στη δικομματική κυβέρνηση.

Καπνός… έγιναν τελικώς.....

τα σχέδια του υπουργού Υγείας για αύξηση των εσόδων στο ΕΣΥ από το χαράτσι των 25 ευρώ, καθώς Σαμαράς και Βενιζέλος του έκοψαν τη φόρα και προτίμησαν το φόρο των 5 λεπτών στον καπνό από τους τριγμούς στα κυβερνητικά θεμέλια.

Και η κατάργηση ήρθε όπως αναφέρουν πληροφορίες, χωρίς καν να το γνωρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγες ώρες πριν. Άλλωστε τις τελευταίες μέρες εμφανιζόταν θερμός υποστηρικτής του χαρατσιού στα νοσοκομεία και δήλωνε μάλιστα πως δε θα πάρει πίσω το μέτρο.

Πάντως Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος που συναντήθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφάσισαν να ρίξουν τους τόνους που είχαν ανέβει επικίνδυνα λόγω των διαμαρτυριών του ΠΑΣΟΚ για το «25ευρω».

Έτσι επισήμως ο Άδωνις Γεωργιάδης δέχτηκε την απόφαση των δύο αρχηγών την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η δική του συνάντηση με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Δεν προλάβαμε να συζητήσουμε για το θέμα καθότι η απόφαση μας δόθηκε από του Μαξίμου» έλεγαν με περισσή χαρά τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μην κρύβοντας την ικανοποίηση τους για την… επιτυχία τους.

Η απόφαση εξάλλου επιβεβαιώθηκε με ένα τηλεφώνημα στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία στη συνέχεια περιορίσθηκε στις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Παρασκευή.

Αντίθετα ο Άδωνις Γεωργιάδης φανερά πικραμένος από την εξέλιξη δεν μπορούσε να κρύψει τη δυσαρέσκειά του και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, έστω κι αν μίλησε για ισοδύναμα μέτρα που βρέθηκαν για να καταργηθεί το μέτρο.

Λίγο αργότερα έγραψε μάλιστα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Το υπουργείο Υγείας από την πρώτη στιγμή είπε ότι η κατάργηση του 25ευρου θα μπορούσε να γίνει μόνον με Δημοσιονομικό Ισοδύναμο. Αυτό βρέθηκε»

iatropedia