Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Τι αλλάζει για φορολογική ενημερότητα. [ Συνημμένο ]

Η ισχύς του αποδεικτικού ενημερότητας ορίζεται σε δύο μήνες, στην περίπτωση που δεν υφίστανται βεβαιωμένες οφειλές. Ο χρόνος ισχύος του αποδεικτικού ορίζεται σε ένα μήνα, σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών.

Δύο μήνες θα διαρκεί πλέον η φορολογική ενημερότητα για όσους δεν χρωστούν στο δημόσιο, ενώ 1 μήνα θα ισχύει σε περίπτωση ύπαρξης μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, οφειλών που τελούν σε αναστολή ή έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ που αναρτήθηκε στο Taxheaven.

Σε περιπτώσεις οφειλής προς το δημόσιο θα μπορεί να εκδίδεται βεβαίωση .....

οφειλής υπό τις προϋποθέσεις της παραγράφου 6 του άρθρου 12 του ν. 4174/2013. Στην περίπτωση που εκδίδεται λόγω μεταβίβασης ακινήτου ή σύστασης εμπραγμάτου δικαιώματος επ' αυτού εξ επαχθούς αιτίας, πέραν των ως άνω προϋποθέσεων πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά και οι ακόλουθες:

α) αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση από το συμβολαιογράφο το σύνολο του προϊόντος του τιμήματος και μέχρι του ύψους των οφειλών, το οποίο αναγράφεται επί της βεβαίωσης και το οποίο δεν μπορεί να υπολείπεται της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου ή του δικαιώματος που συστήνεται επ' αυτού, εκτός εάν οι εναπομένουσες οφειλές διασφαλίζονται από εγγυήσεις ή εμπράγματες ασφάλειες, οπότε σημειώνεται επί της βεβαίωσης αντίστοιχη ένδειξη.

β) δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι μη έκδοσης του αποδεικτικού ενημερότητας, παρά μόνον οι ανωτέρω οφειλές.

Δείτε αναλυτικά την που ρυθμίζει τις λεπτομέρειες της φορολογικής ενημερότητας η οποία ισχύει από 1.1.2014

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΚ